ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ACTIVITATS DEFINEIX CONCEPTES


Enviado por   •  12 de Octubre de 2022  •  Tareas  •  676 Palabras (3 Páginas)  •  68 Visitas

Página 1 de 3

ACTIVITATS

DEFINEIX CONCEPTES

Societat estamental: és aquella societat que està organitzada en estaments. En aquest sentit, fem referència a grups socials caracteritzats per presentar unes determinades condicions econòmiques, legals i jurídiques.

Il·lustració: va ser un moviment cultural i intel·lectual, primordialment europeu, que va néixer a mitjans del segle XVIII i va durar fins als primers anys del segle XIX. Va ser actiu a Anglaterra, França i Alemanya.

Economia senyorial: es una economia d'autosuficiencia de les terres. Els pagesos treballaven les terres mentre el monarca s'emportava els diners explotant a la gent que treballava a les terres.

Parlamentarisme: Sistema polític en què el parlament controla l'actuació del govern i elabora, aprova i reforma les lleis.

Despotisme il·lustrat: és un concepte polític que sorgeix a Europa de la segona meitat del segle XVIII.

Dret diví: la idea que l'autoritat d'un rei per governar prové de la voluntat de la deïtat del poble que governa, i no de cap autoritat temporalMonarquia absoluta: Esta es una forma de gobierno donde el monarca tiene poder absoluto. No hay separación de poderes.

Manufactura: És el procés de transformació de matèries primeres en productes acabats o semielaborats, que després són enviats al mercat. Diversos elements organitzats estan involucrats en el procés.

Crisi de subsistència:Es una crisis causada por factores económicos, que a su vez pueden ser causados ​​por factores naturales o provocados por el hombre que amenazan el suministro de alimentos y la supervivencia de grandes poblaciones.

Divisió de poders: És el principi polític de certes formes de govern en què els poders legislatiu, executiu i judicial d'un país són exercits per òrgans governamentals separats, autònoms i independents.

Comerç colonial: era una activitat dinàmica que es basava a intercanviar recursos i mercaderies

Mercantilisme: Durant els segles XVI, XVII i la primera meitat del XVIII es van desenvolupar a Europa diverses idees polítiques o econòmiques.

COMPLETA EL QUADRE

Sintetitza les propostes de la Il·lustració enfront de l’Antic Règim:

Àmbit

Propostes

Societat

Creació d'un nou model de organització social i política. Van recolzar la llibertat religiosa i de pensament, l'educació i la mobilitat social, valorant els mèrits personals i el treball per

damunt de la pertinença a un estament determinat.

Economia

El liberalisme econòmic.

Sistema polític

Un sistema fiscal en què els impostos no

recaigués exclusivament al poble pla, la divisió

de poders, el parlamentarisme, el contracte social (una

Constitució) i la sobirania nacional.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb) pdf (43 Kb) docx (9 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com