ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cas Riberes Del Vallés


Enviado por   •  19 de Diciembre de 2014  •  401 Palabras (2 Páginas)  •  186 Visitas

Página 1 de 2

Ens centrarem en el conflicte social del barri de Riberes del Vallès, on hi ha una incompatibilitat d’objectius i necessitats entre la població de Riberes del Vallès i el col•lectiu gitano que acaba d’arribar. A partir d’aquí hem dissenyat tres activitats, una d’additiva, una disjuntiva i una conjuntiva, des d’una perspectiva de cooperació:

Additiva

L’Ajuntament, per tal que tots els habitants dels barris cooperin en alguna activitat i no hi hagi tanta tensió ni prejudicis entre ells, decideix, ara que arriba el Nadal, proporcionar material per decorar els carrers o els centres públics dels barris, com per exemple l’Ajuntament de Riberes del Vallès, les escoles del municipi, el centre cívic..., per tal que el municipi i els diferents establiments puguin estar decorats per tots els habitants, incloent el col•lectiu gitano.

Aquesta activitat seria additiva, ja que el fet que tota la població no col•labori o participi en la decoració del barri no afectarà al resultat final, que serà veure el municipi decorat.

Disjuntiva

Es farà una “mini olimpíada” on es desenvolupin diferents activitats esportives, i en cadascuna d’aquestes i haurà un jutge expert que valorarà l’execució de cada activitat, per tal d’evitar polèmiques. Per tant, en aquesta “mini olimpíada” només participaran les persones més capacitades segons el seu esforç i rendiment físic. Per aquest motiu serà una activitat disjuntiva, ja que no podrà participar gran part de la població, i quedaran exclosos d’aquesta d’activitat, però el resultat de l’activitat s’haurà aconseguit.

Conjuntiva

Són les festes del poble i l’ajuntament decideix participar en el concurs Record Guiness del pastís més gran del Vallès Oriental. L’ajuntament amb la finalitat d’aconseguir una cooperació per part de tots els habitants del poble, els hi farà participar en aquesta activitat. Per tant, en l’elaboració d’aquest pastís hauran de participar tots els habitants de Riberes del Vallès. Per tal d’afavorir la cooperació i la participació de tots i totes, tenint en compte les seves necessitats, l’ajuntament establirà diverses propostes, és a dir, algunes famílies faran la recerca dels millors ingredients, d’altres la decoració del pastís, de comprar els ingredients, etc. D’aquesta manera tothom podrà participar per a la consecució d’un objectiu comú i, a més, tindran un reconeixement com a poble si ho aconsegueixen.

Així doncs, tothom es veurà obligat a col•laborar i el producte final dependrà de les col•laboracions de tots i cadascú dels membres. Només que un dels col•lectius implicats punxi, no s’aconseguirà el resultat final.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com