ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Hikikomori


Enviado por   •  6 de Abril de 2014  •  424 Palabras (2 Páginas)  •  234 Visitas

Página 1 de 2

HIKIKOMORI

Al Japó hi ha una enfermetat mol estranya i complexa, son nens que van al institut o a la universitat, i per poder aprovar millor, els pares els apunten a unes escoles que fan que estudiïn durant tot el dia, i per la trade fan l’examen, el problema que si el suspèn, no el pot deixar per demà, sinó que tenen que fer tantes cops l’examen fins que aproven. Aquesta pot ser una de les causes que provoquen que els nois es tanquin a les seves habitacions i no vulguin veure a ningú, tampoc a la seva família més propera com son el pare o la mare.

Els Hikikomori són adolescents i adults joves que es veuen aclaparats per la societat japonesa i se senten incapaços de complir els rols socials que s'esperen d'ells, reaccionant amb un aïllament social. Els hikikomori sovint refusen abandonar la casa dels seus pares i pot ser que es tanquin en una habitació durant mesos o fins i tot anys. Segons algunes estimacions, podria haver-hi un milió d'hikikomoris al Japó La majoria d'ells són homes, i molts són també fills primogènits

Tenen una vida mediocre, no surten de la seva habitació, dormen per el dia, i per la nit se la passen escoltant música o jugant amb maquines. Els pares dels nens que sofreixen aquesta malaltia, no volen que els demés ho sàpiguen, perquè són una deshonra per la seva família.

Els adolescents i adults joves al Japó pateixen molta pressió per part de la societat perquè triomfin. La pressió prové de diferents mitjans.

Una de les majors preocupacions dels adolescents japonesos és el seu rendiment acadèmic, on sovint s'enfronten a una pressió considerable per part dels pares i la societat en general. En casos extrems la pressió comença des d'abans de la llar d'infants, on han d'aprovar un examen d'ingrés per entrar a les millors, la qual prepara als nens per a l'examen d'ingrés del millor parvulari, el qual al seu torn prepara al nen per a l'examen d'ingrés de la millor escola primària, etc., per a finalment preparar-se per a l'examen d'ingrés de la universitat. Molts adolescents dediquen un any, després de l'institut, a preparar exclusivament l'examen infernal d'accés a la universitat. Com més prestigi tingui la universitat, més difícil serà l'examen.

Després de graduar-se de l'institut o la universitat, a més han d'afrontar un mercat de treball molt difícil. Sovint només troben treball a mitja jornada i acaben com freeters (persones que no aconsegueixen treball fix i/o a jornada completa), amb molt pocs ingressos i incapaços de formar una família.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com