ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Parc nacional de Cabañeros


Enviado por   •  18 de Noviembre de 2014  •  324 Palabras (2 Páginas)  •  142 Visitas

Página 1 de 2

RESUM:

Al parc nacional de Cabañeros (a Castella la Manxa tocant amb Extremadura), s’hi està construint en una finca privada una mansió i una pista, eliminant la vegetació del voltant. Aquesta situació que atempta contra el parc, ha estat denunciada per importants entitats ecologistes d’àmbit estatal, les quals han denunciat al Govern Autonòmica i a la OAPN (Organismo Autónomo Parques Nacionales), per tal que s’investigui el cas, i es determini perquè s’han arribat a executar aquestes obres.

Les entitats han explicat a més, que aquest fet no és aïllat, i que es suma a una sèrie de males accions recents que demostren el poc compromís i respecte que tenen molts propietaris de finques les quals es troben en una zona protegida pel seu valor natural.

Per una altra banda, les ONGs esperen que es reformi la Llei de Parcs Nacionals, una reforma que està en mans del Senat ara per ara. Tot i això sembla que el Senat apunta cap a una altra direcció, i que en la nova Llei no sembla que els interessos comuns per als parcs s’imposin als individuals de diferents propietaris.

OPINIÓ:

Aquesta és una situació que es pot donar en parcs naturals, que hauria de tenir ja des de fa temps lleis i protocols per evitar-la. És obvi que protegir un espai natural de forma estricta però amb terrenys privats a dintre pot portar a un xoc d’interessos del parc amb el propietari.

I el posicionament del Senat, només fa que desmerèixer el que fins de moment és un gran patrimoni molt ben gestionat (els Parcs Nacionals). Apart que aquest cas pot ser un precedent per altres casos similars, i determinar el respecte i compromís dels propietaris de terrenys en parcs de cara el futur.

Per una altra banda, és trist que el propietari, al qual l’estatus del Parc Natural li afegeix valor a la seva finca i és un gran al•licient per a viure-hi, pequi d’hipòcrita al intentar desobeir lleis del parc, trencant un compromís.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com