ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reflexió Sobre L'assignatura


Enviado por   •  13 de Marzo de 2014  •  1.632 Palabras (7 Páginas)  •  223 Visitas

Página 1 de 7

Nuclear, ni sí ni no, ens trobem en el debat sobre un sector estratègic d’economia, ja que l’energia nuclear ajuda al desenvolupament econòmic d’un país.

Cap multinacional elèctrica assumirà el cost de construir una central nova, quan tenen l’opció d’allargar la vida de les centrals ja existents.

Respecte aquesta font d’energia que ens proporciona un de cada cinc quilowatts que es generen a Espanya, és un debat incòmode que la majoria de la gent no té problemes a utilitzar energia nuclears, però en el moment que et diuen que posaran una central nuclear o un magatzem temporal centralitzat (MTC) al costat de casa teva, no volen.

Iberdrola és de les companyies espanyoles que més opten per un tipus d’energia nuclear. Té el 37,5% d’un consorci amb el Regne Unit per construir una nuclear a la regió britànica de Cúmbia dins del pla de renovació de parcs. A diferència d’Espanya al Regne Unit s’ha pogut desenvolupar això gràcies a l’ajuda política que aquest sector percep cosa que a Espanya no hi ha cap impuls polític.

La sentència de la presidenta del Fòrum Nuclear, Maria Teresa Domínguez “El més prioritari, almenys fins al 2020, ha de ser prolongar la vida de les centrals existents.”

Defensa la necessitat de construir fins a tres nuclears a Espanya en el futur per reemplaçar la capacitat tèrmica obsoleta i mantenir la nuclear. Prolongar la vida fins a 60 anys estalviaria inversions per 7.000 milions i reduiria la factura elèctrica.

L'energia nuclear a Espanya va ser la segona font de generació d'energia elèctrica del país el 2011, amb un 21% de la producció, després les renovables (33%).

Tal com s’extreu l’urani de la natura no és un combustible fòssil ni un mineral energètic, però es pot convertir en un mineral energètic després d’un procés de transformació. L’urani és necessari per al funcionament de les centrals nuclears que produeixen electricitat.

L’energia nuclear aporta un percentatge important de la producció d’energia elèctrica al món i presenta l’avantatge, respecte al combustibles fòssils, que no contribueixen a augmentar l’efecte hivernacle.

Podem comparar la radioactivitat de centrals de carbó i centrals nuclear, envers tot pronòstic podem dir que hi ha molta més radioactivitat en les centrals de carbó.

En les centrals nuclears l’únic que surt de la xemeneia és vapor d’aigua i en les centrals de carbó produeixen substància radioactiva quan el carbó es crema. En els motors dels cotxes passa una cosa semblant. Les centrals nuclears no contaminen, els efectes de salut son mínims i perfectament coneguts, els seus residus estan controlats i analitzats envers als residus gasosos i combustibles.

Crear energia ecològica, no es treu del fet que per construir aquesta energia fa falta la utilització de les energies més comunes com són la nuclear o la de combustibles fòssils.

Amb els nivells de seguretat i controls que n’hi ha en les centrals nuclears, fa que aquesta energia tingui un preu elevadíssim.

L’energia nuclear por arribar a imposar-se per raons de dependència energètica, si ens fixem en Espanya, exportem energia però també importem a diferents països com és França, ja que té el principal mercat d’energia nuclear amb 59 centrals nuclear a diferència d’Espanya que només en té cinc centrals.

Altres raons per les quals es pot imposar l’energia nuclear és per raons de dependència d’altres tipus d’energia com és el petroli, ja que no podem dependre d’una única font d’energia perquè pot crear un oligopoli i augmentar els preus com va passar a l’any 1973 que va haver-hi una crisi a causa de la dependència del petroli.

Ens parla del biodièsel i els problemes que dóna tant econòmic com ecològic, la dificultat que tindrà en un futur serà la seva prohibició per part de l’estat.

Actualment es consumeixen més combustibles fòssils dels que es produeixen de manera que en un futur no molt llunyà s'esgotarien aquests recursos. Un dels grans avantatges de l'ús de l'energia nuclear és la relació entre la quantitat de combustible utilitzat i l'energia obtinguda. Això es tradueix, també, en un estalvi en transports, residus, etc.

En l'àmbit civil, un dels principals inconvenients és la generació de residus nuclears i la dificultat per gestionar-la perquè triguen molts anys a perdre la seva radioactivitat i perillositat.

Als principals països de producció d'energia nuclear per mantenir constant el nombre de reactors operatius s'haurien de construir 80 reactors en els deu anys vinents.

Si bé econòmicament és rendible des del punt de vista del combustible consumit respecte a l'energia obtinguda no ho és tant si s'analitzen els costos de la construcció i posada en marxa d'una planta nuclear tenint en compte que, per exemple a Espanya, la vida útil de les plantes nuclears és de 40 anys.

Els cal destacar que combustibles fòssils realment tenen una influència important amb l'escalfament global són les emissions provocades pel transport per carretera i que les que generen la generació d'energia per combustibles fòssils són relativament molt poques. Tot i això, una de les aplicacions de l'energia nuclear (encara que molt poc utilitzada)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.3 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com