ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Varietata Linguistica


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2013  •  452 Palabras (2 Páginas)  •  257 Visitas

Página 1 de 2

1.Subratlla els mots temàtics i en uncia el tema del text.

Mots temàtics:

Varietat lingüística,registre,anivellament,varietat geogràfiques,diferéncies dialectals,varietatssocials,comunicació,parlants,llengües,dialecte,discursos,vo-cabulari,lèxic.

Tema:Explicació i origen de la varietat lingüística.

2.Digues quin tipus de titular hi apareix.

Temàtic o informatiu.

4.Elabora un resum del contigut.

Segons el diccionari ,l'estàndard és una variestat lingüística que ha patit un procés per eliminar les diferencies dialectals i així fer mes fàcil la comunicació en tots els llocs i àmbits del valencià.

A més les llengües pateixen un canvi al llarg de la seua vida anomenat estandardització , es a dir, han configurat una varietat estàndard com la resta de llengües europees.

La varietat estàndard es neutra y formal , a més , té diferents nivells que varia amb la situació.Per aixó , per cada situacio variarà i trencara amb les estructures arcaiques.

Tots aço ha de complir els trets imposats per l 'Universistat Pompeu Fabra.

5.Identifica la tipologia textual a la qual pertany el text:estructura textual,esquema organitzatiu i recursos lingüístics.

Tipologia textual:

Aquest text es d'àmbit acadèmic ja que la seua finalitat es transmetre informació per divulgar-la i fer-la entendre. Es un discurs objectiu perque es així dacord una institucio en aques cas l'Universitat Pompeu Fabra i utilitza una funcio lingüística metalingüística perque tracta sobre el llenguatge.

Estructura textual:

-Estructura externa:

Aquest text té 34 línies dividits en 6 paràgrafs.

-Estructura interna:

Introducció:L'introducció és practicament tot el primer paràgraf desde la linia 1 fins a la 7 on encontrem una definició del que és la variació lingüística y els seus nivells o registres.

Cos argumentatiu:Abraça des de la línia 8 fins a la 29. En aquesta part es tracta sobre lòrigen d'aquesta característica del nostre llenguatge , ens parla també del procés d'estandàrdització de les llengües i ens explica les seus funcions y estructures.

Conclusió:Per últim la conclusió es desde la línia 30 fins al final. On explica quins trets essencials ha de seguir el model de llengua.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com