ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Biografía Marcel Duchamp


Enviado por   •  2 de Enero de 2013  •  772 Palabras (4 Páginas)  •  450 Visitas

Página 1 de 4

Nascut a Blainville-Crevon (França),el 28 de juliol de 1887. Va morir el 2 d'octubre de1968 a Neuilly-sur-Seine.

El seu pare era notari, la seva mare pintava vaixelle. Duchamp va ser un més a una família d'artistes, Marcel Duchamp és germà de l'escultor Raymond Duchamp-Villon (1876-1918), del pintor Jacques Villon (Gaston Duchamp) (1875-1963), i de la pintora Suzanne Duchamp (1889-1963) casada amb el pintor Jean Crotti.

Serà junt als seus germans, la seva germana i els seus amics que emprendrà el seu aprenentatge de la pintura. Als seu ben començament, freqüentarà amb assiduïtat les obres d'artistes d'inspiració cubista com ara Fernand Léger o Robert Delaunay, també les d'Albert Gleizes i Jean Metzinger, autors de l'obra Du Cubisme (Sobre el cubisme) el 1912.

A casa seva es jugava molt als escacs, quasi totes les tardes o interpretant música. Marcel Duchamp, de procedència burgesa normanda va créixer a una atmosfera provincial molt Flaubertiana.

Al 1905 Duchamp va dur a terme un període de pràctiques a casa d’un impresor de Rouen, que va proporcionar una gran competència tipogràfica.

Al veure apropar-se la aprovació de a llei de dos anys de servei militar va pensar que, al no ser ni militarista ni guerrer, era precís aprofitar encara la llei de tres anys, es a dir, no fer més d’un anys allistant-se de forma immediata. Va dur a terme les gestions necessàries per a saber com ho podia aconseguir sense ser advocat, ni metge, ja que aquestes eren les dos dispenses normals. Així fou com va saber qeu existia un examen, el de obrer d’art, que donava la oportunitat de fer un anys de servei en comptes de tres amb les mateixes condicions que el metge i l’advocat.

Llavors ell va escollir ser impressor tipogràfic o impressor de gravats de aiguaforts.

L’avi d’en Duchamp era un meritori gravador i del que la família havia conservat algunes plaques de coure on ell havia gravat aspectes totalment extraordinaris del vell Rouen. Ell es va anar a casa d’un impressor i li va demanar que li ensenyés a imprimir aquelles planxes. Va treballar amb ell i es va examinar al Rouen. El jurat estava compost per mestres artesans que li van demanar detalls de Laonardo Da Vinci. Com a examen escrit es tractava d’imprimir els gravats i ensenyar el que s’havia de fer. Ell va imprimir la planxa del seu avi i va regalar una prova a cada membre del jurat, que va quedar encantat. Va treure 49 dels 50 punts possibles i finalment va aconseguir lliurar-se dels dos anys de servei militar i va ser destinat al pilot d’alumnes-oficials.

Després de un anys de serveis militars es va traslaldar a Paría i es va inscriure a la Académie Jullia. Ell ja va ser present en aquella acadèmia on en aquella época realitzava dibuixos humorístics per als diaris.

Es

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com