ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

FRANCISCO GOYA Moviment: Romanticisme


Enviado por   •  27 de Enero de 2022  •  Apuntes  •  604 Palabras (3 Páginas)  •  157 Visitas

Página 1 de 3

Francisco José de Goya y Lucientes.

Naixement: 30 de març de 1746.

Moviment: Romanticisme

Mort: 13 d'abril de 1828 (82 anys)

Causa de mort: Demència.

Natalitat: Fuendetodos, un poble de Saragossa

La seva obra comprèn la pintura de cavallet i mural, el gravat i el dibuix.

Pintor y grabador español. Goya fue el artista europeo más importante de su tiempo y el que ejerció mayor influencia en la evolución posterior de la pintura.

INFANCIA

Goya va a aprendre a pintar en el taller rutinari José Luzán,va estar-hi 4 anys.Fins que va decidir anar per al seu compte.

Es va presentar dos vegades a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando amb l'intenció de conseguir una beca de formació,mai ho va aconseguir i decepcionat es va traslladar a Madrid.Uns anys més tard es va traslladar a Italia pero a millorar la seva tècnica.

ETAPAS

1- Pintor costumista

Goya va ser un dibuixant excepcional.Els seus primers treballs van ser cartons que servien per a l'elaboració de tapissos que havien de decorar les estances dels palaus reials.

2- Pintor de la cort

Nomenat pintor de la Cort,va retratar múltiples escenes de les famílies de Carles lll i de Carles IV, i també personatges de la noblesa espanyola. Els seus retrats tenen una gran profunditat psicològica i reflecteixen la personalitat dels retrats.

3- Precursor de l'art contemporani

La sordesa que li van diagnosticar el 1792 va condicionar el seu art i va provocar en l’artista una actitud més pessimista, que destacava els defectes i les supersticions de la societat de l'època. La seva sèrie de Pintures Negres 1814-1820 el mostren com un precursor de l'expressionisme.

4- Testimoni de la crisi de l'antic règim

El pintor aragonès va ser un cronista excepcional de la crisis de l’Antic Régim. En alguns d’aquest quadres Goya va fer una crítica del fanatisme religiós i de les supersticions de la seva època.

A causa de la violència de la guerra del francès,ell,va voler deixar constància així pintant escenes que va presenciar,ara ve com,,la càrrega dels mamelucs i nEll 3 de maig a Madrid.

En una sèrie de gravats, Els desastres de la guerra, va denunciar els cruels efectes de la guerra sobre la població civil i la duresa del conflicte.

Per què diem que goya va participar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)   pdf (42.1 Kb)   docx (9.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com