ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Jaume I El Conqueridor


Enviado por   •  24 de Enero de 2015  •  267 Palabras (2 Páginas)  •  123 Visitas

Página 1 de 2

Jaume I el Conqueridor

Va nèixer a Montpeller, el 1208 i va morir a Alzira, Regne de València al 1276. Va ser monarca de la Corona d’Aragó, amb els títols principals de: Rei d’Aragó, rei de Mallorca, rei de València, comte de Barcelona, comte d’Urgell i senyor de Montpeller. Va començar a regnar amb 10 anys i el seu regnat va durà 58 anys.

• Llibre dels fets: La Crònica esta narrada de forma autobriogràfica. Narra la seva vida i els fets més importants del rei. La histària te inici des de el seu naixement i acaba amb la seva mort. Està redactat des de l’oralitat, l’autor (Jaume I) no ho escriu, ho dicta.

-Entre 1208 i 1228: S'explica un conjunt de petits conflictes durant la seva edat més jove, mentre els templers s'ocupaven de la seva formació

-De 1229 a 1240: Narra la conquesta de Mallorca. Seria el primer pas en el destí de la Corona d'Aragó. Posteriorment arribaria la conquesta de València (1238). En el llibre s'intenta demostrar que el rei va poder duu a terme aquests fets perque tenia ajuda divina.

-De 1240 a 1265: Els fets narrats són menys dinàmics. Narra els conflictes amb els sarraïns rebels de València.

-De 1265 a 1276: Torna el dinamisme i les narracions bel•licoses, altre cop contra els moros. Té lloc la conquesta de Múrcia. A part, hi ha molts episodis de política interna que pretenen justificar els seus actes. Els últims capítols, que narren la malaltia que desembocaria en la mort de Jaume I, foren redactats per alguna altra personalitat en voler incorporar la mort del monarca a la Crònica.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com