ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Agricultura, ramaderia i pesca.


Enviado por   •  17 de Septiembre de 2016  •  Apuntes  •  796 Palabras (4 Páginas)  •  182 Visitas

Página 1 de 4

L'arròs és una planta (nom científic: Oryza sativa) que el seu gra, també anomenat arròs (del àrab Ar-rruz) és l'aliment bàsic, la segona més produïda i considerada la més important de l'alimentació humana.

El seu origen es discuteix entre Xina i Índia. Es va cultivar en diversos països fa més de 6 mil anys. El conreu de secà es va introduir al Àsia aproximadament el 1000 aC. El posterior arròs en agricultura intensiva va ser iniciat probablement entre 850 a 500 aC.

Es va cultivar en la meitat de l'est d'Europa i en la Mediterrània l'any 800. Els àrabs el van portar a la p. Ibèrica quan la van conquerir. Després de la meitat del segle XV, l'arròs va arribar a tota Itàlia i després a França. Els espanyols van portar l'arròs a Amèrica del Sud a principis del segle XVIII.

Dependent de la forma de l'arròs, es poden diferenciar entre:

- Arròs de gra llarg: té una longitud de 4 o 5 vegades del seu grossor. És utilitzada molt en Xina i Índia i és la més venuda a EUA.

-Arròs de gra mitjà (també anomenat arròs bomba): té una longitud de 2 o 3 vegades del seu grossor. És utilitzada molt en la cuina espanyola (en la paella, l'arròs de llagosta, arròs de conill, arròs de bacallà, arròs negre, arròs a banda, arròs brut... ), Amèrica del sud i Itàlia (en el risotto).

-Arròs de gra curt: és quasi esfèrica. És utilitzada en Japó (en el sushi), nord de Xina i Corea.

Usos: En la majoria de països de la mediterrània s'utilitza per a farcir verdures o bullit per acompanyar; a l'Àsia és un aliment bàsic on es menja bullit acompanyat de plats; al nord d'Àfrica s'utilitza per un plat semblant a cuscús; a Amèrica hi ha plats amb pollastre

El gall (nom científic: gallus gallus domesticus) és un ocell domèstic que utilitzen la seva carn, els ous, la seva ploma i el seu cant (de la matinada). És el ocell més nombrós amb un nombre de +13000 milions. També és l'animal domèstic més consumit perquè no és car i és sa i nutritiu. Els principals productors són USA, Xina i Brasil

Es va domesticar al sud-est asiàtic fa més de 7000 anys. Els primers restes es varen trobar a l'any 5400 a.C a Xina. A partir de 600 a.C, es va estendre per tota Europa.

Hi ha més de 100 tipus de races, però en el mercat, podem diferenciar 4 tipus de pollastres:

-Pollastre blanc: creixement ràpid i en dos mesos, ja està preparat per sacrificar-se.

-Pollastre groc: semblant a l'anterior, però groc (només es consumeix a Catalunya i Galícia).

-Pollastre de Corral: creixement lent (75 dies), cosa fa que sigui més o manco el doble de car.

-Pollastre certificat: creixement lent (55 dies) però no tant com el de Corral, per això, té un preu mitjana entre el blanc i el de Corral.

Els

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb) pdf (66 Kb) docx (11 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com