ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Apuntes biología. Els nutrients


Enviado por   •  3 de Diciembre de 2023  •  Apuntes  •  338 Palabras (2 Páginas)  •  14 Visitas

Página 1 de 2

Biologia tema 3.

Els aliments són substàncies que prenen del medi extern. La majoria procedeix d’altres éssers vius. Ens aporten energia i els nutrients necessaris per al creiximent, el desenvolupament i el manteniment de les funcions vitals del nostre cos.

L’alimentació: es el conjunt d’activitats i processos per mitjà dels quals prenem aliments de l’exterior. Es un procés conscient i voluntari que consisteix l’obtenció, preparació i ingestió dels aliments.

La nutrició: es el conjunt de processos fisiològics per mitja dels quals l’ésser humà utilitza, transforma i incorpora a les seues pròpies estructures els nutrients obtinguts mitjançant l’alimentació i elimina els productes de rebuig. Es un procés inconsistent i involuntari.

2. ELS NUTRIENTS.

Els nutrients son biomolècules o principis immediat (glúcids, lípids, proteïnes, vitamines, aigua i sals minerals) que s’obtenen a partir dels aliments.

Funció dels nutrients: segons la funció que duen a terme, es classifiquen en estructurals, energètics i reguladors.

  • Estructurals: construeixen, refan i mantenen les estructures biològiques del nostre cos. Els mes importants son les proteïnes, els lípids que formen les membranes de les cèl·lules i algunes sals minerals com el calci que forma el nostre esquelet.
  • Energètics: aporten energia necessària per a reparar i mantindre cada una de les nostres cèl·lules, teixits, etc... i per a realitzar les activitats necessàries en cada moment. Els principals nutrients son glúcids i els lípids.

Es defineix la caloria com la quantitat d’energia calorífica necessària per a elevar un grau Celsius la temperatura d’un gram d’aigua pura, des de 14.5ºC a 15.5ºC a una pressió normal d’una atmosfera.

  • Reguladors: duen a terme una funció decisiva en les reaccions metabòliques que participen en les defenses del nostre organisme i fan que aquest realitzen correctament totes les seues funcions vitals.  Son les vitals son les vitamines i les sals minerals.
  • Classificació dels nutrients: segons la seua composició química, els nutrients es classifiquen en glúcids, lípids, proteïnes, vitamines, aigua i sals minerals.
  • Glúcids: nutrients orgànics que compleixen una funció energètica, es classifiquen en: monosacàrids, disacàrids i polisacàrids.  

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)   pdf (39 Kb)   docx (191 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com