ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Concepte de molla o unió elàstica


Enviado por   •  12 de Marzo de 2014  •  Informes  •  499 Palabras (2 Páginas)  •  172 Visitas

Página 1 de 2

Concepte de molla o unió elàstica:

Objecte elàstic capaç de deformar-se i tornar al seu estat original quan es deixen d’aplicar forces o tensions externes, és a dir, la seva funció principal és absorbir l’energia en deformar-se i un cop torna a recuperar la seva posició inicial, es produeix l’alliberament d’energia. Els materials de les molles han de tenir una certa elasticitat perquè no es trenquin en ser deformats. Per aquesta raó els materials més utilitzats són: acer al carboni, acer inoxidable, acer al crom-silici, crom-vanadi, bronzes. Encara que la majoria son fetes de materials metàl•lics, també trobem de goma sintètica.

Se'ls empren en diversos tipus d'aplicacions, des de productes d'ús quotidià fins a objectes d’ús industrial. El seu propòsit, sovint, s'adapta a les situacions en què es requereix aplicar una força i que aquesta sigui retornada en forma d'energia.

Aquests objectes o operadors presenten propietats elàstiques i trobem un gran quantitat de formes i dimensions, segons la funció que hagin de fer.

Trobem sis tipus de molles importants:

Tipus de molla:

-Molles de tensió o tracció:

Aquests tipus de molla suporten només forces de tracció, és a dir, suporten esforços quan son estirades. Estan enrotllades helicoïdalment i es caracteritzen per tenir un ganxo en cadascun dels seus extrems, que permeten muntar ressorts de tracció en diferents posicions.

-Molla de compressió:

Aquestes molles tenen la mateixa forma que les anomenades anteriorment, però estàn pensades per suportar esforços de compressió i en aquesta cas els seus extrems son plans.

-Molla de torsió:

També tenen forma helicoïdal, però amb uns extrems que permeten suportar grans esforços de torsió. Aquests tipus de molla té infinitat d'aplicacions: pinces de subjecció, joguines mecànics, etc.

-Molla de ballesta:

Format per una sèries de làmines d'acer les quals estan una mica corbades i unides pel mig amb una brida que impedeix que aquestes surtin volant en quan són sotmeses a grans esforços. La làmina de major longitud s'anomena làmina mestra, i entre les fulles hi ha una fulla de zinc que millora la seva flexibilitat.

Les fixacions dels seus extrems estan articulades per permetre que la molla es pugui estirar.

Aquest tipus de molles es troben bàsicament

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com