ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Unió Europea


Enviado por   •  24 de Noviembre de 2013  •  1.660 Palabras (7 Páginas)  •  217 Visitas

Página 1 de 7

La Unió Europea

1. Crítica a les webs.

- Portal de la UE

http://europa.eu/eu-life/index_es.htm

Aquest portal es tracta de la web oficial de la UE i per lo tant és perfecte per buscar informació sobre com funciona la Unió Europea, i el millor es que aquesta pàgina és actualitzada minut rere minut i ens mostra les ultimes noticies. Aquesta pàgina web està gestionada per el Departament de Comunicació Europea.

- Història de la UE

http://www.historiasiglo20.org/europa-intro.htm

En aquesta pàgina web podem trobar els fets principals que es troben en la història del segle XX.

- Actualitat UE

http://www.aquieuropa.com/

Aquest portal el que principalment ens aporta és informació sobre la Unió Europa per així estar informats sobre el que passa a Europa avui en dia. Des d’aquí podem entrar fàcilment a totes les fonts d’informació sobre la UE.

- Parlament europeu

http://www.europarl.europa.eu/portal/en

Aquesta pàgina principalment ens parla de el funcionament del Parlament Europeu i ens fa una presentació de tots els seus membres. També trobem fets del passat que han fet que el parlament arribi a ser com és avui en dia.

- Ciutadania en la unió

http://ec.europa.eu/justice/citizen/index_en.htm

Es tracta de la pàgina web oficial de la Comissió Europea, ens dona informació dels membres d’aquesta comissió i de l’organització de la Unió Europea.

- Historia del euro

http://www.ruyman.eu/historiaeuro.htm

Aquí podem veure una cronologia de la història de la moneda que avui coneixem com a euro.

1.Europeisme

1.1- Ja a finals d’un segle XIX, Europa, després d’haver passat per varius conflictes va veure la necessitat d’unir els diferents estats que la formen, amb una prèvia acceptació d’un dret comú europeu. El continent volia la unió d’aquests estats però també volia que dins d’aquesta unió hi hagués un superior que manés per sobre de tots, es a dir un organisme supranacional.

1.2- Es va realitzar la Unió Paneuropea la qual va ser una unió que tenia com a objectiu la unitat d’una Europa cristiana lliure del nihilisme, del ateisme i del consum immoral. Suposadament la Unió Paneuropea és independent de tots els partits polítics y té quatre principis bàsics: liberalisme, cristianisme, responsabilitat social i pro-europeisme.

Al 1930 estalla una crisi que amés s’uneix a una Segona Guerra Mundial i acaben per finalitzar amb aquest d’unió i comencen a aparèixer esperits nacionalistes.

2.La Construcció De La Unió Europea

2.1 Antecedents

Al 1949 es crea el Consell d’Europa amb els objectius d’unir als països europeus, d’afavorir el profrés econòmic i social i la creació d’uns drets humans i d’unes llibertats. Aquest Consell d’Europa estava format per Bèlgica, França, Luxemburg, Països Baixos, Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Suècia, Noruega i Dinamarca. Així va sorgir el Conveni Europeu de Drets Humans que te com a objectiu protegir els drets humans i les llibertats fonamentals de les persones d’aquests estats i permet un control perquè aquests drets es compleixin.

Al 1951 apareix la CECA que es la comunitat europea del carbó i de l’acer que va ser una entitat supranacional del àmbit europeu que regulava els sectors del carbó i de l’acer. L’objectiu d’aquesta comunitat era la de crear un mercat únic del carbó i de l’acer, que vol dir que tinguessin una lliure circulació. Els integrants de la CECA eren França, Alemanya Occidental, Bèlgica, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos.

Al 1957 es va realitzar el Tractat de Roma que són dos dels tractats que es van fer a la Unió Europea. El primer tractat va establir la CEE, la Comunitat Econòmica Europea, el que volia la CEE era la lliure circulació de mercaderies, de serveis, de capital i de persones mitjançant la anul•lació de duanes i les institucions supranacionals també volen que hi hagin polítiques de transport, d’agricultura i de comerç.

Fins al 1986.

- Es va realitzar l’acord Schengen, concretament al 1985 i està en vigor des de 1995, que va ser un pas molt important en la construcció de la Unió Europea i que té com a objectiu finalitzar amb els controls de les fronteres dins del espai Schengen.

- Es va ampliar la CEE i va aparèixer l’Europa dels 12 ja que es van unir Espanya al 1985 i Portugal.

- L’Acta Única Europea que es va firmar a Luxemburgo al 1986 per els 12 països que formaven la Comunitat Europea. Va entrar en vigor al 1987 i contribuir a la institució de la Unió Europea cinc anys després. L’Acta Única Europea volia superar l’objectiu de mercat comú per així arribar al mercat interior, que no tindria fronteres interiors que permetria la lliure circulació de persones, serveis, capital i mercaderies.

2.2 Tractat de Mastricht de 1992

Aquest tractat es denomina realment el Tractat de la Unió Europea, però va ser a Maastricht on es va firmar aquest acord. Va ser firmat per els membres de la Comunitat Europea i va entrar en vigor al 1993 portant la creació de la Unió Europea. Eren dos els acords fonamentals d’aquest tractat els quals foren la creació d’una moneda única per a tots els països que formessin part de la UE, l’Euro i la creació de l’estructura dels 3 pilars: el pilar comunitari, el pilar de la Política Exterior i de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.9 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com