ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Formes de separació heterogènia


Enviado por   •  16 de Enero de 2022  •  Resúmenes  •  507 Palabras (3 Páginas)  •  183 Visitas

Página 1 de 3

Formes de separació heterogènia:

Filtració: sòlid de líquid i sòlid de gas. Colador. Exemple= espaguetis amb aigua calenta utilitzem un colador.

Decantació: sòlid de líquid i dos líquids immiscibles (no s’ajunten les mescles com oli i aigua). Amb dos líquids fem l’embut de decantació i amb sòlid i líquid com que el sòlid estarà avall, se sedimentà doncs llancem el líquid en un Erlenmeyer amb compte.

Sedimentació: sólid de líquid. Es deixa en repòs i mitjançant la gravetat els objectes més densos tendeixen a romandre sota el fons. Després el separes llençant el líquid en un Erlenmeyer i deixant el sòlid al mateix got.

Centrifugació: sòlid de líquid i sòlid de gas i líquid de gas. Amb una centrifugadora es separen, ja que tenen diferent densitat, la de gran densitat es separar la de baixa densitat.

Escumació o flotació: sòlid de líquid. Es tracta d'un procés de separació de materials de diferent origen que es realitza a partir de les polpes aquoses mitjançant bombolles de gas i segons les propietats hidròfiles i hidrofòbiques.

Electroforesi: partícules sòlides. És una tècnica de laboratori realitzada amb l'objectiu de separar molècules d'acord amb la conductivitat.

Formes de separació homogènia:

Destil·lació: dos líquids miscibles i punts d’ebullició bastant diferents. S'inicia escalfant la mescla de substàncies, en entrar en ebullició la substància més volàtil s'evapora, es condensa en un condensador i es recull en un altre recipient.

Destil·lació fraccionada: mescla de líquids miscibles i punts d’ebullició propers. Separa els líquids per diferència de masses, on els que arriben a un punt d'ebullició més gran es converteixen en vapor i els de menor punt d'ebullició es destil·len en líquid.

Absorció: xuclar

Adsorció S-L: enganxar

Extracció L-L: dos liquids d’una mescla homogènia mitjançant un tercer component líquid diferent. component es dissol en el dissolvent A (generalment aigua) i per extreure'l s'utilitza un dissolvent B (un dissolvent orgànic com l'èter etílic, el benzè, etc.) que són immiscibles entre si. Els dissolvents A i B s'agiten en un embut de separació i es deixen reposar fins que se separen les dues fases o capes, permetent que el compost present es distribueixi a les capes d'acord amb les solubilitats relatives.

Extracció S-L: Aquest procés es pot fer a temperatura ambient (precolació) o en calent, en aquest cas per evitar la pèrdua de dissolvents, l'ebullició se sol fer amb reflux.

A la segona part hi ha una separació de la dissolució de la resta del sòlid. Quan el solvent ha estat saturat, se separa del sòlid restant,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)   pdf (34.3 Kb)   docx (8.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com