ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Herpes Labial


Enviado por   •  28 de Septiembre de 2013  •  529 Palabras (3 Páginas)  •  353 Visitas

Página 1 de 3

Agent etiològic

L'Herpes labial és conseqüència de la infecció pel virus de l'Herpes Simplex. Existeixen dos tipus de virus herpes simplex que pot ocasionar l'herpes labial: herpes simple 1(VHS-1) i 2(VHS-2).

En la majoria dels casos l'agent causal de l'herpes labial és el VHS-1 però el VHS-2, que generalment causa l'herpes genital i pot infectar a bebès durant el naixement de mares infectades, també pot causar herpes labial. El segell distintiu d'una infecció per herpes és l'habilitat d'infectar cèl·lules mucoses epitelials o limfòcits. Posteriorment el virus viatja a través de nervis perifèrics a una neurona nucleada on pot romandre per anys i després reactivar-se. La infecció per VHS-1 té dues fases que són: la infecció primària i la recurrent. La infecció primària sol ocórrer en la infància i sense manifestació aparent. Les infeccions recurrents es produeixen perquè el virus està acantonat en el sistema nerviós, es reactiva i arriba a la pell a través dels nervis.

Descripció de la malaltia

L'herpes labial és una infecció vírica crònica pel virus de l'herpes simplex caracteritzada per l'aparició de butllofes doloroses. En general es localitza en els llavis encara que de vegades pot aparèixer en la boca, les genives i fins i tot la cara. Aquestes butllofes comunament es diuen calentures o herpes febril.

Símptomes de la malaltia

Els símptomes d'advertiment com pruïjia, sensació de coïssor, increment de la sensibilitat es poden presentar uns dos dies abans de l'aparició de les lesions. Lesions en la pell o erupció al voltant dels llavis, boca i genives. Butllofes (vesícules) petites, que contenen un líquid clar groguenc: butllofes enrogides, aixecades i doloroses en un àrea de la pell les vesícules es formen, es trenquen i drenen es formen crostes grogues que en caure deixen veure l'aspecte rosat de la pell cicatricial diverses butllofes petites que emergeixen per formar una butllofa més gran. Es pot presentar estat febril lleu.

La durada d'un brot d'herpes labial és de 7-12 dies i es pot dividir generalment en les següents 5 etapes:

1. Sensació de Formiguejo. Dia 1-2. Formiguejo, tibantor, cremor, inflamació i dolor.

2. Formació de Butllofes. Dies 3-4. Formació de petites butllofes.

3. Formació d'Úlcera o Exsudat. Dia 4. Les butllofes es trenquen formant una placa purulenta i dolorosa.

4. Formació de Crosta. Dies 5-8. Formació d'un crosta marró que origina sagnat si es trenca.

5.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com