ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La bulimia nerviosa


Enviado por   •  28 de Noviembre de 2021  •  Apuntes  •  287 Palabras (2 Páginas)  •  43 Visitas

Página 1 de 2

La bulimia nerviosa o simplemente la bulimia, és un trastorn de la conducta alimentària d’origen nervios en la cual una persona no té cap control en el que menja i després sent una forta culpabilitat a causa d’això, provocant-se després vòmits, consumeix laxantes o realiza exercicis físics intensos per evitar pujar de pes.

Aquest trastorn afecta a les persones insegures, que no se senten satisfets amb el seu pes i figura. Tenen una necesidad aprimar-se i pateixen una distorsió de la seva pròpia imatge ja que no es veuen amb el seu pes real sinó amb un de més gran. A més, no se senten bé amb ells mateixos i no es valoren. Els bulimics mengen grans quantitats d'aliments en un espai curt de temps, i la majoria amb alt nivell en calories, després del qual adopten mecanismes compensatoris: vòmits o purgues i hiperactivitat.

En la majoria de casos, la bulimia no és fàcil d'identificar ja que les persones mantenen un pes normal i n'hi ha casos on hi ha sobrepès. Els sintomes qué es poden que es poden observar són anar al bany de forma regular, passar molt de temps fent exercici i consumir grans quantitats d'aliments.Algunes persones que pateixen aquest trastorn han esta obeses o han fet dietes sense control mèdic.També la majoria eviten els llocs on hi ha menjar i tracten de menjar sols.A mes tenen una baixa autostima i expectatives molt altes de si mateixos.El seu comportament sol ser antisocial y conversen molt sobre els aliments.

Afecta més a les dones que als homes i especialment als joves. No se sap amb exactitud la causa de la bulimia, però es creu que és degut a diferents factors genètics, psicològics, familiars, socials o culturals.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (29.7 Kb)   docx (7.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com