ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les Explotacions Mineres


Enviado por   •  5 de Junio de 2015  •  272 Palabras (2 Páginas)  •  115 Visitas

Página 1 de 2

TIPUS D’EXPLOTACIONS i impactes

Les explotacions mineres

Prospecció i valoració de les reserves

La localització de jaciments minerals per a la seva explotació implica el desenvolupament de tot un seguit de tasques prèvies de:

Prospecció: comporta treballs de gabinet que inclouen la recollida d’informació i estudi d’antecedents bibliogràfics sobre exploracions o explotacions prèvies, l’anàlisi de la cartografia geològica, fotografies aèries i de satèl·lit. L’objectiu d’aquesta primera etapa és definir les possibles àrees d’interès miner i econòmic.

Exploració: comporta un treball de camp exhaustiu amb l’aplicació de mètodes de prospecció geofísica (sismològica, gravimètrica, radiomètrica) que permeten detectar la localització de masses minerals.

Generalment han d’anar acompanyats d’estudis geoquímics (per definir les zones de més alta concentració mineral) i de la realització de pous d’exploració i petites excavacions per sondejar la presència del mineral explotable no alterat pels processos geològics externs.

Un cop establerta la reserva o part explotable del jaciment, s’han de tenir en compte diversos factors per valorar la rendibilitat de l’explotació:

• La llei del mineral o relació entre el pes del metall que es vol explotar i el pes total de la massa mineral que el conté.

• La llei mínima expressa la llei d’una mena per sota de la qual un jaciment no és rendible econòmicament.

• La riquesa del jaciment defineix la relació entre el pes de la mena i el pes de la totalitat de minerals (mena i ganga) que conté.

• Els factors tècnics, socials i econòmics depenen de característiques com ara la demanda del recurs, les condicions d’extracció, la localització del jaciment, l’accessibilitat, la maquinària i la mà d’obra necessària per explotar-lo.

• Les limitacions de tipus ambiental, valorant els impactes i riscos que pot generar l’extracció.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com