ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Una Vacuna Experimental Frena L'avanç Del VIH En Infectats


Enviado por   •  20 de Febrero de 2014  •  330 Palabras (2 Páginas)  •  259 Visitas

Página 1 de 2

Una vacuna experimental frena l’avanç del VIH en infectats

Paraules clau

VIH:

Significa Virus de la Immunodeficiència Humana. Ataca al sistema immunològic i provoca SIDA. Es un virus del gènere Lentivirus, i pertany a la família de retrovirus. La seva informació genètica o genoma esta en forma de cadena ARN monocatenari.

Antivirals:

Un antivíric és aquell medicament o substància química natural o de síntesi que destrueix de manera selectiva els virus infectants d'organismes vius.

Cèl•lula dendrítica

Les cèl•lules dendrítiques són glòbuls blancs que protegeixen el cos de microbis invasors, tant directament com indirectament.

Resum

Avui en dia, és possible alentir el desenvolupament del virus, però es molt car, i l’afectat ha d’estar prenent els medicaments al llarg de tota la seva vida, la qual cosa li desgasta la salut

Però un grup d’investigadors catalans ha anunciat recentment que han obtingut els millors resultats fins ara en aquest camp. Consisteix en extraure sang al pacient, per obtenir cèl•lules dendrítiques, les quals seran reeducades amb el contacte amb l’VIH, i posteriorment informaran als limfòcits per que aniquilen l’VIH.

A la meitat dels pacients que participaren en les proves se’ls va donar la vacuna, i a l’altra meitat, placebo. Al cap d’un any, la càrrega viral de la meitat dels pacients amb vacuna era tres vegades menor que la dels del placebo. Encara així, en ningun pacient es va aconseguir que el virus fos indetectable.

Aquestes proves van ser fetes en 2005, i els investigadors creuen que per fi d’any tindran els corresponents resultats.

Opinió personal

En la meva opinió, aquests avanços son una gran notícia, ja que l’VIH es cobra moltíssimes vides cada any, i va en augment. Una vacuna per eradicar aquesta malaltia, es una de les coses mes esperades en el món de la ciència, i es un camp en el que s’ha estat treballant a fons a tot el món, sense massa resultats.

La vida de moltes persones estan a les mans d’aquests investigadors, els quals esperem que se’n surtin amb èxit, i troben per fi, la esperada cura al VIH.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com