ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La sang del princep


Enviado por   •  30 de Abril de 2023  •  Resúmenes  •  2.102 Palabras (9 Páginas)  •  454 Visitas

Página 1 de 9

Any 1492 es proclama nou papa de la cristiandat, Roderic Borjà; es anomenat Alexandre VI; al mateix temps el seu fill Cèsar Borja, es trobava a Siena en una de les festes més importants del mòn. Quan aquest sap que el seu pare ha sigut anomenat papa, agafa els cavalls més joves i ràpids per arribar l’abans posible a la ciutat santa.

Quan aquest desprès de tindre que esperar varies jornades a Spoleto fins que va obtindre la carta que li autoritzava a anar a Roma, una vegada a Roma,va anar a Sant María en el Portico la nova residència del papa. Una vegada aquí el seu pare, es va reunir amb els seus germans; Lúcrecia (Era la debilitat del seu pare,tenia 12 anys, i jatenia les formes de ser una extròrdinaria dama; en el llibre es descrita com una dona molt bella però també molt frágil).Aquesta tenia que casar-se amb Giovanni Sforza un matrimoni que garanteix la seguretat de Milà. El nuvi tenia trenta anys y era el señor del territori de Pesaro. Desprès, el seu germà petit Jofré tenia que casar-se amb Sança d’Aragó (filla del rei de Nàpols) amb aquest matrimoni tendrien la seguretat al sur. Per últim el seu germà Joan, tendría que anar-se a València per a casar-se amb Maria Enriquez. Cèsar es quedaría a Roma com a mà dreta del seu pare, aquest anava a anomenar-li cardenal.

El rei Carles VIII volia Nàpols, a l’any 1494 travessà els Alps i es dirigeix a Nàpols amb un exèrcit descomunal. Milà va aliar-se amb els francesos, aquesta decisió deixava desprotegida a a Roma, l’únic poder que tenien els protagonistes és que el rei Carles VIII necessitava el reconeixement del papa per a poder conquistar Nàpols.

Degut a un amor del papa Júlia Orsini, Cèsar i el seu amic fidel Miquel de Corella van tindre que anar a Pesaro a per a portar aquesta a Roma.El papa mandava cartes a Orso Orsini per a que deixara aquesta anar-se, aquest volia dos mil ducats a canvi de la llibertat de la seua dona. Quan van aconseguir portar-se a Júlia de Pesaro, ja era demasiadi tard, l’exèrcit francés estaba molt prop. El grup va ser agafats com presoners per el comandant Ives d’Allegre. El francesos els van portar fins a Roma, i el papa es va ocultar al seu temple, però al mateix temps els francesos invadien Roma. Al pas dels dies, el rei Carles VIII es va reunir amb el papa i van arribar a un tracte, Carles VIII podría ser rei de Nàpols sempre que el poble l’estimara.Adèmes, Cèsar tendría que anar amb els francesos.

Cèsar va comprendre que una vegada que els francesos conquistaren Nàpols, le matarien, per això, aquest una nit va tratar de fugir, en aquesta fugida va tindre que matar a dos guàrdies francesos; en la seua fugida es va adonar que volia dedicar-se a les armes i no a la religió.Desprès d’això, Cèsar va tindre que anar-se lluny de Roma, perquè el rei Carles havia posat un gran preu al seu cap. Aquest va esatar a Spoleto amb una persona de confiança del seu pare, practicant amb léspasa amb el fiil del senyor Spoleto , fins que a Nàpols el poble va repudiar a Carles i va tindre que tornar a França ja que ademés el seu poder era molt feble.Desprès d’això va tornar a Roma.

Desprès del episodi amb els francesos, el papa Alexandre VI va reunir altra vegada als seus fills per a tornar a decidir el seu futur; el seu germà va ser anomenat capità general del exèrcit de l’ Esglèsia. Cèsar discutía amb els seu germà de normal ja que tenien formes diferents d’actuar enn combat, però com mandava el seu germà sempre s’acabava fent el que el volia(Una vegada va ser ferit de gravetat a la cara. Cèsar seguía fent les faenes diplomàtiques religioses del seu pare,i ademès,tenia un poc envidia del seu germà.

 El matrimoni de Lúcrecia no va anr molt bé, ja que Lúcrecia passava la majoria del temps a Roma, ja que Giovanni Sforza no volia a la seua germana; aleshores el pare va trencar el matrimoni, però aquesta  va tindre relacions amb el cardenal Perotto, i ucrècia va quedar prenyada;L deprès d’això Cèsar va moure fils i va acabar amb la vida de de Perotto i Pantasilea.

(Julia Orsini torna amb el seu marit, i Joan i Cèsar segueixen separant-se degut a a Sança d’Aragó)

A Florència un Fraire dominc amonenat Savonarela va començar a difamar contra el papa, i va guanyar molts seguidors, tants que els Mèdici senyors de Florència van tindre que fugir, aquest defendias una vida totalmente devota.El papa de momento només va retirar el títol eclesiàstic a aquest i va adveritr dels delites que podrien tindre els eus seguidors

        La seua mare Vanozza Catane, va fer un sopar am,b tots els eus fills on va ser el día on més prop i en concordia es trobaven tots els germans, al final un soldat li va dir alguna cosa a Joan, aquesta va ser l’última vegada que el van veure.  Al día següent va ser trobat el seu cos al riu Tíber. Desprès,d’aquest succès el papa va estar plorant i a soles diversos diez, aquest va canviar la personalitat del papa.

        Desprès de la mort de Joan, es van encarregar de Savonarela, el qual es creía un ent sobrenatural, li van proposar la prova del foc, aquesta consistía en atravesar una foguera sense rebre ningun tipus de dany; aquest va aceptar, però desprès va ser detingut i torturat per difamar i heretgia,i no realizar la prueba i finalmente va ser assassinat.Els Mèdici tornaven a  gobernar a Florència.

        (El rei Carles VIII va morir i va heredar la corona Lluís XII, el qual es rumoreava que tornaria a tratar de conquistar Nàpols).

En una nova reunió el papa decidir que Lucrècia es casaría amb Alfons d’Aragó (germana de Sança), ademès Cèsar complia el seu somni i ocuparía el càrrec del seu germà Joan.

En la boda de Lucrècia el papa li va dir que Cèsar es casaría amb Carlota d’Albret, ja que la conquista francesa és inevitable.

Cèsar va viatjar França com un cap d’estat on li va donar la bula papal a Lluís XII per a poder trencar el seu matrimoni i va conèixer a Carlota.

Quan es van casar es podía veure que ambdòs estaven molt enamorats i Cèsar va pasar els dies més feltços de la seua vida i va embarassar a Carlota de Lluïsa Borja.

Amb el exèrcit francés van anar conquistant molts dels territoris d’italià com Milà (On es trobaven el Sforz, Cèsar volia venganza per la seua gerrmana).

Desprès de conquerir Milà el rei li va deixar al càrrec de les tropes francesas perquè aquest tenia que torna a França(Ara va lluitat al costat del comandant Ives D’Allegre).

Tant el papa com Cèsar sabien que les relacions diplomàtiques amb Nàpols dels seus germans no eren bones per als seus objectius d’aconsegur unificar els territoris itàlics.Però, Lucrècia va quedar embarassada d’Alfons . El papa va qutar-li les propietats i els drets als enemics seues com els Sforza o els Colonna.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11.8 Kb)   pdf (61 Kb)   docx (200 Kb)  
Leer 8 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com