ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DECLARACIO DE PRINCIPIS


Enviado por   •  30 de Enero de 2015  •  Tesis  •  323 Palabras (2 Páginas)  •  228 Visitas

Página 1 de 2

DECLARACIO DE PRINCIPIS

El text que analitcem pertany al llibre “ Hacia un teatro pobre” del director, investigador i teoric teatral, Jerzy Grotowsky. El polones, es considerat una de les grans figures del sXX, doncs, amb les seves investigacions va transformar el teatre duran la segona meitat de segle.

Les investigacions de Grotowski comencen amb l'aparicio de la televesio i el cinema. El teatre no podia competir amb aquests dos mitjans audiovisuals. La televisio i el cinema permetia canviar rapidament d'escenari i donar mes realisme, complexitat i ambient. Llavors ell va observar que hi havia una cosa que separava el teatre del cinema i la televisio, un punt de singularitat.

L'actor i l'espectador comparteixen el mateix espai, hi ha molta mes proximitat. Per tant, Grotowsky va proposar eliminar tot allo que no fos necessari en el teatre, potenciant al maxim aquesta singularitat, la proximitat entre actors i public. Aixo fa que l'actor hagi d'estar al 100%: respiri, visqui, senti, reaccioni...

El text comença dient que la creativitat a l'hora d'actuar, es sinceritat infinita. Es un bon començament, obviament, si volem transmetre i fer sentir algun sentiment a la gent que ens mira, el primer que hem d'aconseguir es creurens-ho nosaltres, o simplement sentir-ho. Com deixa ben clar el text, un actor o actriu ha de tenir ple control del seu cos, s'ha de coneixer molt, estar en bona forma, tenir resistencia, elasticitat, força, i sobretot, saver on hi ha els seus limits, i treballar molt aprop d'ells, sempre amb compte.

M'agrada quan al text diu que el nostre cos a de tenir una resposta passiva als impulsos psiquics, no mostrar resistencia. Per mi el significat real d'aquest frase es viure l'escena, sentir-la com si realment estigues passan, agafarte als sentiments i deixar-te portar, no pensar. I veritablement el que s'ha de fer es aixo, no pensar en re... ni en que ve despres, ni si esta anan be, tot sobra; unicament escoltar, reaccionar i sentir.

Sergi Gamisans Forradellas

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com