ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Declaracio De Dret


Enviado por   •  25 de Febrero de 2014  •  812 Palabras (4 Páginas)  •  291 Visitas

Página 1 de 4

ANÀLISI DEL TEXT

NATURALESA DEL TEXT

- Forma: és un text informatiu ja que ens dona a conèixer quins són els drets de l’home i del ciutadà.

- Contingut: són textos principalment polítics perquè s’ha produït un gran canvi polític que porta a escriure una declaració de drets però també socials al afectar a tots els ciutadans.

- Origen: és una font primària traduïda.

LES CIRCUMSTÀNCIES HISTÒRIQUES

- El moment històric

Aquesta declaració es va escriure a causa de la Revolució Francesa i els factors que van propiciar aquesta revolució foren:

-La crítica a l’Antic Règim dels il•lustrats que demanaven la llibertat individual, la igualtat civil, la separació de poders, la sobirania nacional,... A més aquestes idees es van difondre per les publicacions panfletàries.

-La crisi de la Hisenda Reial i en l’agricultura i la artesania; que provocaren la refeudalització, un èxode rural cap a les ciutats i un augment de preus que causaren malestar general.

-Es van convocar els Estats Generals davant l’oposició dels notables a les reformes fisiòcrates proposades. La noblesa i l’Església van optar per l’immobilisme i el Tercer Estat va exigir l’abolició del règim feudal, la llibertat d’expressió, la llibertat de producció i comerç, la igualtat civil i major representació i vot individual en els Estats Generals.

Com que els notables no donaven cap solució ni tampoc s’aceptaven les del Tercer Estat ni les reformes fisiòcrates, el 14 de juliol de 1789, Lluís XVI es va enfrontar amb la primera gran revolució popular on es va prendre la presó de la Bastilla i es va crear la Guàrdia Nacional. Aquesta revolta va passar al camp on va ser mes violenta per la idea d’un complot aristocràtic i van anar als castells dels senyors reclamant l’abolició del règim feudal. Aleshores el 4 d’agost de 1789 es va declarar abolit el sistema feudal i el 26 d’agost es va aprovar la Declaració de Drets de l’Home i del Ciutadà.

- L’autor

L’Assemblea Nacional Constituent que va reaccionar davant la protesta popular i va aprovar la Declaració de Drets de l’Home i del Ciutadà, per la qual es reconeixia la llibertat i el dret de propietat.

- Destinatari

El destinatari d’aquest text és la Nació ja que afecta a tot el poble francès per igual.

- Intencionalitat

Aquestos articles van ser creats per a que s’aplicaren com a drets per a qualsevol home francès. Té la intenció de crear un Estat més just encara que sempre es pot interpretar un text de manera diferent.

COMENTARI DEL TEXT

-

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com