ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Democracia En España


Enviado por   •  18 de Octubre de 2013  •  383 Palabras (2 Páginas)  •  216 Visitas

Página 1 de 2

Vivim en una democràcia?

Per a la majoria de gent per descomptat que vivim en una democràcia ja que a Espanya existeixen lleis que corroboren aquesta dada, com per exemple la separació dels poders, el legislatiu, executiu, i judicial, però jo no estic d'acord amb això i ara explicaré perquè.

En la meva opinió, la gran majoria dels polítics solament busquen solucions per a la seva pròpia butxaca i interessos, i per tant estan cada vegada menys respectats i sobretot molt mal vists. Poden arribar a aprovar lleis que suposin l’arruïnament de la classe obrera, però si els toquen a ells la butxaca llavors es neguen rotundament, cosa que és una situació molt antidemocràtica, i que fa enfadar a la població espanyola. Un altre dels grans problemes de la democràcia espanyola, és el PP i PSOE. Són els ’’grans’’ de la política a Espanya i els únics que reben grans votacions per part dels ciutadans, per exemple en les eleccions de 2011 el PP va obtenir el 44% i el PSOE el 28%, deixant un marge molt petit pels altres partits que tenen diferents solucions a la d'aquests partits.

Però perquè aquests partits obtenen tants vots? La resposta és molt senzilla, els mitjans de comunicació. Els mitjans de comunicació juguen un paper clau en una campanya electoral, i qui els domini es guanyarà la majoria dels vots, independentment del seu pla de govern.

Per tant els ciutadans que donem la culpa als polítics, de la crisi, som els culpables que aquests hagin sortit triats. Pot ser que jo no tingui raó, ja que hi ha vegades que els partits prenen mesures per afavorir als ciutadans, però mentre prenen una mesura per millorar la nostra qualitat de vida, prenen mil decisions que la perjudiquen molt més, com les retallades en educació o sanitat, quan per exemple la despesa militar es veu afectada mínimament, decisions com aquesta són les que fan dubtar sobre si la democràcia existeix realment en aquest país.

En existir un procés de votacions, podem parlar de democràcia. El problema és que sempre surten triats el PP o el PSOE, que sempre prometen fer coses per millorar-ho tot, però que finalment fan tot el contrari. Per tant la meva conclusió seria que si vivim en una democràcia però amb diversos problemes que fan incapaç millorar l'estat actual.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com