ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Sistema Solar.


Enviado por   •  24 de Noviembre de 2016  •  Biografías  •  1.975 Palabras (8 Páginas)  •  262 Visitas

Página 1 de 8

El Sistema Solar[pic 1]

[pic 2]

Índex

  1. Definició del Sistema Solar
  2. Origen
  1. Com es va formar?
  2. Qui ho va descobrir?/Primeres teories
  1. Composició d’elements.
  1. Elements que formen el sistema solar
  1. Cometes
  2. Satèl·lits
  3. Planetes i definició:
  1. Classificació de planetes
  1. Planetes interiors:
  1. Mercuri
  2. Venus
  3. Terra
  4. Mart
  1. Plantetes exteriors:
  1. Júpiter
  2. Saturn
  3. Urà
  4. Neptú
  1. Cinturo d’asteroides
  1. El Sol

El Sistema Solar és un sistema gravitatori que comprèn  el Sol i els objectes que l’orbiten, com són els planetes o els satèl·lits. El Sol és el centre del Sistema Solar i atrau tots els planetes cap a ell. Els planetes giren al voltant del Sol seguint una òrbita obliqua, i els satèl·lits fan el mateix amb els seus planetes. Existeixen 8  planetes i 4 planetes nans. Els planetes són Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. Júpiter és el planeta més gran amb un diàmetre de 139822Km, també és el planeta amb més satèl·lits, en té 67. La Terra té la Lluna. El diàmetre del Sistema Solar mesura 1.080 milions de kilòmetres en hores-llum. Els planetes nans se’ls diferència per no tenir un camp gravitatori prou fort per evitar el desviament d’objectes respecte la seva superfície.

[pic 3]

 L’origen del Sistema Solar es va formar fa 4.600 milions d’anys i ve provocat per un col·lapse gravitatori d’un núvol molecular gegant, que és un conjunt de partícules que per la seva densitat i mida permet la formació de molècules. El col·lapse, va ser causat per la força de la gravetat, que va produir una expansió. La gran majoria de massa va ocasionar el Sol, 1,989·1030 Kg i la resta, va formar els planetes, llunes i esteroides. El Sol es composa d’hidrogen en un 71%, d’heli un 27% i altres elements més pesats un 2%. Prop del centre del Sol la temperatura és de 16 milions de Kelvins. En un principi només es creia que existien 5 planetes: Mercuri, Venus, Mart, Júpiter i Saturn. Més endavant quan van descobrir-ne de nous Plutó va ser considerat un planeta.

L’indi Aryabhata i el filòsof grec Aristarc de Samos havien especulat sobre la idea heliocèntrica, mentre només es coneixia la teoria geocèntrica, que va ser la primera de totes, la teoria geocèntrica és aquella que col·locava la Terra al centre de l’univers i la resta d’estrelles i planetes giraven al seu voltant. Més endavant, Nicolau Copèrnic va desenvolupar la Teoria heliocèntrica, desbancant a la geocèntrica. La teoria heliocèntrica és el model cosmològic segons en el qual el Sol és el centre del Sistema Solar i tots els planetes orbiten al seu voltant. En la branca creient, existeix la teoria creacionista que assegura que Déu va crear l’univers, el Sistema Solar i la Terra en 7 dies. Aquesta teoria es recolzada per la Bíblia, però si fos veritat, l’univers seria molt jove. L’univers tindria 6.000 anys només.[pic 4]

També hi ha altres elements en el Sistema Solar, com són:

El cometa és un cos congelat del Sistema Solar. És semblant a un asteroide però de diferent composició. La seva composició està formada per aigua, diòxid de carboni, amoníac, metà, ferro, magnesi i silicats.  

[pic 5]

El satèl·lit natural és un cos celeste que gira al voltant d’un planeta. Generalment, és més petit que els seus planetes respectius. També se l’anomena satèl·lit artificial l’objecte fabricat per l’home i llençat a l’espai que és capaç de mantenir-se en una òrbita estable.

[pic 6]

Planeta

Un planeta és un astre celeste i opac que compleix almenys tres objectius:

  • Girar al voltant de l’òrbita d’una estrella,
  • La seva massa (és el pes dividit per la gravetat)ha de ser suficient per mantenir l’equilibri hidrostàtic, es a dir, la gravetat en l’aire.
  • I domina la seva pròpia òrbita, i d’aquesta manera no permet que altres cossos ocupin el seu recorregut.
  • No emet llum pròpia.

El sistema solar conta de 8 planetes:

  • Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.

Planetes nans:

  • Ceres, Plutó, Haumea, Sedna, Makemake i Eris.

Però Plutó, Ceres es consideraven planetes però a partir del 2006 no, sinó, que es van considerar planetes nans al igual que alguns asteroides i Eris, que és un objecte transneptunia* amb semblança a Plutó.

*és aquell objecte que es situa més enllà de l’òrbita de Neptú.

Diferència entre planeta nan i planeta:

  • El planeta nan no és un satèl·lit d’un planeta o un altre cos estel·lar.
  • El planeta nan no ha netejat el seu voltant de material estel·lar i el planeta si.

Formació:

Els planetes es van formar fa uns 4.500 milions d'anys, a l'època de la formació del Sol. 

En un principi tot era un núvol de gas i pols anomenat nebulosa solar, la gravetat va fer que la matèria col·lapsés sobre si mateixa i  comencés a rotar formant en el centre de la nebulosa, el Sol.[pic 7]

Amb l’aparició del Sol, el material restant es va a començar a agrupar per la força de la gravetat en partícules més grans. El vent solar ‘va escombrar’ els elements més lleugers, com l'hidrogen i l'heli, des de les regions més properes, deixant només els materials rocosos més pesats per crear els mons terrestres més petits com Venus. Però a les regions més llunyanes, el vent solar va tenir un menor impacte en els elements més lleugers, permetent-los unir-se per formar gegants de gas. D'aquesta manera es van crear els asteroides, estels, planetes i llunes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11 Kb)   pdf (780.1 Kb)   docx (1.6 Mb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com