ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Publicidad


Enviado por   •  4 de Marzo de 2014  •  288 Palabras (2 Páginas)  •  210 Visitas

Página 1 de 2

El passat 7 de novembre un fort terratrèmol de 7.5 graus de magnitud va fer tremolar la costa del Pacífic de Guatemala, mig Mèxic i tot Centreamèrica. Un testimoni, amb la por al cos encara, explica que van ser mes de 30 segons en que la terra, els edificis i el carrer va tremolar fortament, moments de nerviosisme i temor on només buscaven un lloc segur per resguardar-se amb la seva família. A part de almenys 52 morts, hi ha més de 150 ferits que es troben en centres d’atenció mèdica, molts en clíniques privades ja que el servei de salut pública no els pot atendre; a més a més hi ha una vintena de desapareguts, moltes famílies han estat evacuades i la xifra de morts podria augmentar quan es faci el desenrunament. Respecte a les infraestructures, hi ha centenars de cases, edificis, centres comercials i carreteres que han sofert danys, ruptures , fissures i destruccions. També cal dir que s’han tallat els serveis d’aigua i llum en varies localitats, la qual cosa ha complicat encara més les labors de rescat.

El sisme també s’ha notat al Salvador i al sud-oest de Mèxic, la qual cosa ha posat en alerta la seva gent davant d’un altre possible tsunami, però els especialistes han declarat que no existeix cap tipus de risc de tsunami a causa del terratrèmol.

El president va parlar de 3.000 cases ensorrades, més de 2.200 damnificats i un total d’1.2 milions d’afectats; i va decretar tres dies de dol nacional. Va apuntar també que des del primer moment van descartar la possibilitat de tsunami.

Aquest terratrèmol ha suposat el record de la tragèdia del terratrèmol de l’any 1976 a Guatemala, que va deixar 23.000 mots.

...

Descargar como  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
txt