ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tirant Lo Blanc


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2014  •  466 Palabras (2 Páginas)  •  916 Visitas

Página 1 de 2

PREGUNTES PROPOSTA 9

1- Descriu l'escena que es desenvolupa a la nit de noces de Diafebus i Estefania

http://clubensayos.com/Informes-De-Libros/Tirant-Lo-Blanc/1814532.html

2- Explica l'actuació de Plaerdemavida i com ha anat evolucionant el personatge.

3- Com interpretes la resposta que Plaerdemavida dóna a Estefania quan aquesta li demana que tregui els gats d'allà?

4- Les paraules de Plaerdemavida, quina reacció provoquen en l'emperador?

5- Com reacciona Plaerdemavida davant d'aquesta declaració?

6- I l'emperadiu?

220. Resposta feta per l’emperador a Tirant.

Tirant amb una gran depressió i tristesa per l’allunyament de la princesa, demana a l’emperador que permetés el matrimoni de Diafebus, el seu cosí i Estefania, filla del compte de Macedònia. L’emperador a partir d’aquesta petició li diu a Tirant que això depèn del consentiment de l’emperadriu i marxa. Estefania decepcionada per el comportament portat per l’emperador se’n va trista cap a la seva habitació mentrestant Tirant, la princesa i els altres se’n van cap a la cambra de l’emperadriu per a que donés el seu consentiment.

L’emperadriu va fer veure el seu consentiment i la seva felicitat respecte aquest enllaç. Per tant, van fer cridar un cardenal i la resta en la gran sala i van fer avisar a Estefania i a Diafebus. Estefania ignorant del consentiment de la reina seguia en la seva cambra plorant. L’emperador mentres tant va voler que la cerimònia es fes al dia següent per no interrompre la marxa de Tirant.

La mateixa nit Plaerdemavida va posar cinc gats en la finestra on dormia la novia, aquest no feien altre cosa que miolar tota la nit. Amb molta cura Plaerdemavida va fer cridar a l’emperador per portar-lo a la cambra de la novia i per a que escoltés els crits que segons ella feia Estefania. Una vegada a les portes de la cambra l’emperador riu amb les paraules de Plaerdemavida i li comenta que si no tingués esposa seria ella. Al veure a l’emperadriu Plaerdemavida, li demana correns que no tardi en morir-se, explicant-li les paraules esmentades per l’emperador feia un moment.

Capitol 8

228. RAONAMENT QUE FA LA DUQUESA DE MACEDONIA A LA PRINCESA.

Després de la boda d’Estefania i Diafebus realitzada. La Duquesa de Macedònia es a dir, Estefania és proposa intentar ajudar a la princesa i a Tirant en el seu amor. Estefania parla amb la princesa,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com