ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tirant Lo Blanc


Enviado por   •  15 de Junio de 2014  •  1.319 Palabras (6 Páginas)  •  555 Visitas

Página 1 de 6

TIRANT LO BLANC

Pregunta 1:

El món de l'amor. Explica detalladament les diferents parelles amoroses: Tirant lo Blanc - Carmesina, Diafebus - Estefania, Hipòlit - Emperadriu i relaciona-les amb els diferents tipus d'amor: amor carnal, amor espiritual, amor total.

Tirant lo Blanc i Carmesina

L’amor entre aquests dos personatges és l’anomenat amor total, és la fusió de l’amor carnal amb l’espiritual.

Això es veu perfectament reflectit en moltes escenes, concretament en la que Tirant li diu a Carmesina que si no aconsegueix el seu amor morirà. Però sorgeix un problema, encara que Carmesina estigui enamorada d’ell, en aquella època no està ben vist que una princesa estigui amb un cavaller pobre i de baixa condició social. Per tant, Carmesina fa que li donin riqueses perquè la seva condició social puji i s’accepti la seva relació.

Hi havia el rumor de que a les dones d’aquella època els hi agradava que les dominessin en el sexe, inclús moltes d’elles ho afirmaven. Però com veurem ara, a Carmesina no sembla agradar-li això.

Després de tots aquests esforços aconsegueixen casar-se secretament. Mai no havien fet l’amor ja que no es podien fins el matrimoni. A la nit de noces, quan eren al llit, Carmesina s’adona que Tirant no és com ella pensava, no era gens delicat, sinó que era molt brusc fins al punt de fer-li mal.

Tot i això, s’estimen amb bogeria i la seva última voluntat és ser enterrats junts.

Diafebus i Estefania

Diafebus és el cosí de Tirant i Estefania és la cosina de Carmesina. Hi han varies raons per les que arribo a la conclusió de que el seu amor, igual que al dels seus cosins, és un amor total.

Segons explica Andreu el capellà hi han diferents graus que són: donar esperances, besades, abraçades i per últim el coit. Aquesta parella ja es troba a l’ultim grau.

Els dos s’enamoren molt poc després de que Tirant i ell arribéssin a l’Imperi Grec.

Carmesina ha d’acceptar la relació entre ells dos ja que Estefania és la seva donzella i ha de complir les seves ordres. Primerament Carmesina diu que no pero desprès ho accepta i Estefania és deixa posseïr de cintura cap adalt. Com és d’esperar Diafebus va directe a tocar-li els pits i troba un paper per tenir unes bodes sordes, i així poder fer l’amor.

El primer coit de la parella és semblant al de Carmesina i Tirant. Diafebus li fa molt mal a Estefania quan comença a fer-li l’amor, fins el punt de que Estefania ha de ficar-se un tros de roba a la boca i mossegar-lo per aguantar el dolor.

Emperadriu i Hipòlit

Emperadriu és la mare de Carmesina i Hipòlit és l’escuder de Tirant i el seu fidel company.

Està clar que l’amor que hi ha entre aquests dos personatges és un amor carnal. Emperadriu és una dona molt més gran que ell i l’utilitza com la seva joguina sexual. L’emperador és un bon home però no la satisfaeix com ella vol, i per això té a Hipòlit. Només s’utilitzen per donar-se plaer l’un a l’altre sense pensar en res espiritual.

Martorell està d’acord amb el que fa Emperadriu, i ho argumenta dient que si el seu marit, que és l’encarregat d’això, no li produeix plaer, s’ha de buscar a algú que li faci. I aquest és Hipòlit, que està totalment d’acord amb només mantenir relacions sexuals amb ella.

A diferència de les altres dues parelles en aquesta no hi ha violència, ja que Emperadriu està molt més experimentada que les altres dues noies (Estefania i Carmesina eres verges) i ademés té molt més poder i més experiència que Hipòlit i això fa que estigui intimidat, per dir-ho d’alguna manera, i per tant no pugui dominar-la tant.

Pregunta 2:

A partir de la introducció del llibre i els primers

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com