ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Alexandria


Enviado por   •  3 de Enero de 2013  •  Informes  •  807 Palabras (4 Páginas)  •  497 Visitas

Página 1 de 4

ÁGORA

(Alejandro Amenábar, 2009)

La pel•lícula es situa en l’Alexandria del segle IV de la nostra era, en la famosa Biblioteca on ensenyava la filòsofa Hipàtia. Va ser mestra d’aristòcrates -cristians i pagans- que ocuparen alts càrrecs, com el bisbe Sinesi de Cirene o el prefecte de l’imperi romà a Egipte, Orestes. Va escriure llibres sobre matemàtiques i astronomia, encara que només es conserven restes de la seua obra a través de cartes dels seus deixebles.

En narrar la història cinematogràfica es recorre a la imaginació per a enllaçar les poques dades reals que es coneixen. Per això, no s’han de prendre com seues les extraordinàries conclusions a què pareix arribar el seu protagonista.

Després de veure la pel•lícula, reflexiona i contesta a les qüestions següents:

Ø Què significa el títol de la pel•lícula?

Ágora era la plaça pública on es diuen las confrontacions pilitiques i religioses del cristians, jueus i romans que intentaven conviure en Alexandria pero cadasquen defendia la seua costum i les seues creencies.

Ø On es troba Alexandria?

Alexandria es troba en el nord d’Egipte, situada en el delta del riu Nil.

Ø En la pel•lícula es recrea la destrucció de la famosa Biblioteca d’Alexandria. Creus que aquest fet va modificar d’alguna manera la història de la Ciència?

En la pel•licula es veu la destrucció de la Biblioteca d’Alexandria, aquest fet si que va modificar d’alguna manera la història de la Ciéncia perque la Biblioteca va ser on hi havien centenars de llibres de diverses categories inclus deien que hi havia llibres prohibits.. per lo qual si això no haguera ocurrit a lo millor la ciència hui en dia aniria més avançada en aspectes diferents.

Ø Descriu la metodologia que utilitza Hipàtia per a arribar a les seues conclusions. Posa un exemple que aparega en la pel•lícula.

Hipàtia va ser la primera dona que es va obrir camí a la ciència i arriba a tindre un gran reconeixement públic.

renuncia al seu matrimoni i a la seua faceta mes femenina i simbolitza el coneixement i la ciència que els primers cristians van conéixer amb el paganisme.

Exemple: Hipatiá es va negar a rebutjar les seues idees i a convertir-se en cristiana per això va ser acusada de conspiració contra el líder cristià d'Alexandria.

Ø En l’inici de la història els cristians plantegen com “miraculós” caminar sobre el foc sense cremar-se. Creus que si persones com Hipàtia ho hagueren presenciat també ho considerarien un miracle?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com