ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

BIOGRAFIA DE SIGMUND FREAUD


Enviado por   •  8 de Marzo de 2013  •  Biografías  •  697 Palabras (3 Páginas)  •  292 Visitas

Página 1 de 3

BIOGRAFIA DE SIGMUND FREAUD

Sigmund Freud va néixer un dimarts dia 6 de Maig del 1856 a Moravia, imperi austríac (actualment República Checa), va ser un metge neuròleg, es el pare del psicoanàlisis (pràctica terapèutica) i es una de les figures més intel•lectuals del s.XX.

Sigmund va néixer en una família jueva i va ser el gran de sis germans. Quan tenia 3 anys, el 1860 es va haver de traslladar a Viena, per recuperar les pèrdues del negoci del seu pare amb la llana.

Tot i que la seva família va tenir molts problemes econòmics van lluitar perquè tingues una educació, i amb 17 anys (1873) va ingressar a la Universitat de Viena com estudiant de medicina. Va ser un estudiant poc model, però brillant en les seves notes.

L’any 1881 es va graduar com a metge, i va treballar a l’hospital de Viena entre el 1883 i 1885, ell va decidir especialitzar-se en neuropatologia. Freud va aconseguir demostrar les propietats de la cocaïna com anestèsic total, i va intentar curar el seu millor amic que era edicte a la morfina. També es conegut que en algunes etapes de la seva vida va consumir cocaïna.

El 1886 es va casar amb Martha Bernays i va obrir una clínica privada especialitzada en desordres nerviosos. Va començar la pràctica per tractar l’histèria i la neurosis utilitza’n l’himnosis i el mètode catàrtic i va obtenir uns resultats que en aquell moment semblaven sorprenents. En aquesta època va tenir una amistat molt forta amb Breuer. que va impulsar-lo a crear el psicoanàlisis, encara que després aquesta relació es trenques. El 1896, un cop trencada aquesta relació, Freud va transformar la metodologia terapèutica per el mètode de “lliure associació”

Va treballar moltíssim, menyspreat per altres metges, va treballar moltíssim, menyspreat per altres metges, en el tractament dels seus pacients i això el va portar a eleborar elements essencials dels conceptes psicoanalítics de “l’inconscient”, “repressió” i “transferència”.

El 1899, va elaborar “la interpretació dels somnis”, tot i què la seva obra més important va ser “El psicoanàlisis”

El primer reconeixement oficial com a creador del psicoanàlisis va ser el 1902 al rebre el premi imperial com a Professor extraordinari.

El primer reconeixement internacional del seu treball va ser el 1909.

El 1923 li van diagnosticar càncer de paladar, segurament per la seva adició als puros, i va ser operat 33 vegades. Aquesta en fermetat li provoca un gran patiment i un eventual ensordiment a l’orella dreta. Aquesta en fermetat el va obligar a portar varies pròtesis al paladar que li dificultaven la parla, però tot i així mai va deixar de fumar. Tot i estar malalt ell va seguir dedicant tota la seva vida al psicoanàlisis.

Des

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com