ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA REPÚBLICA


Enviado por   •  28 de Marzo de 2014  •  419 Palabras (2 Páginas)  •  243 Visitas

Página 1 de 2

Qüestionari de La República, de Plató

1. Fes un breu resum del contingut del llibre II de La República.

Plató, mitjançant el personatge de Sòcrates, fa que aquest expliqui a Glaucó i Adimant perquè defensa que la justícia és superior a la injustícia. Per fer-ho, creen una ciutat ideal mitjançant el diàleg.

Primerament, es necessitaran persones especialitzades per tal de cobrir les necessitats pròpies i les del propis veïns, es a dir, hi haurà comerç (dut a terme pels comerciants). Si cada persona duu a terme la seva feina per la qual és natural, la societat serà justa.

Després es necessitaran també obrers, mercaders, així com persones d'altres oficis que també ofereixin serveis. Amb aquest augment de població, hi haurà escassetat de territori i es començaran a produir conflictes i guerres.

Els guerrers seran persones que per la seva naturalesa només es podran dedicar a aquest ofici (i en els quals dominarà la part irascible), els quals hauran de ser ferotges amb l'enemic i delicats amb els aliats. Els guardians de la ciutats, es a dir, els governants, hauran de ser persones interessades per la filosofia, pel saber, i en les quals domini la part racional de l'ànima, per tal de dirigir una societat justa, la qual serà el reflex dels seus individus.

2. Digues quines virtuts explica Plató que ha de tenir la ciutat al llibre IV de La República. Explica com les defineix i d'on diu que li vénen a la ciutat aquestes virtuts.

• La saviesa: Es aquella virtut que permet triar de forma correcta què li convé a la totalitat de la ciutat. És caracteritza per ser assenyada. És la que es troba en el governants.

• El coratge: és tracta de saber mantenir les opinions pel que fa a les coses importants, conservar com a essencial allò que ho és. Aquesta virtut domina es troba en els soldats, guerrers.

• La temprança: És el domini dels plaers i passions; l'autocontrol, el ser amo d'un mateix. Diu que les dones, nens, servents i sectors de condició més baixa es veuen molts cops dominats per aquests desitjos. En canvi, aquelles persones que han estat formades es veuran dominades per sentiments honestos i assenyats. Aquesta minoria seria la adient per a governar i ser capaç de reprimir els desitjos i passions de l'altra gent.

• La justícia: Aquesta virtut es dóna quan cada ciutadà fa el que li pertoca pel que és natural, és a dir, du a terme al seu ofici. Això va lligat amb l'harmonia entre les diferents classes, les quals duran a terme a feina que els pertoca.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com