ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Teoria de Maslow (catalán)


Enviado por   •  29 de Abril de 2022  •  Reseñas  •  421 Palabras (2 Páginas)  •  57 Visitas

Página 1 de 2

A la universitat, un dia ens van explicar la teoria d’un sociòleg, un tal Maslow. Aquest deia que tots buscàvem les mateixes coses a la vida. Ell ho va anomenar, la jerarquia de les necessitats humanes. El primer que busquem son les necessitats fisiològiques, la necessitat de respirar, alimentar-nos, descansar i tenir la salut que ens permeti seguir vivint. El segon és la seguretat, sentir-nos protegits, resguardats a la nostra pròpia casa i disposar d’uns recursos estables.

A continuació va parlar del amor. Segons Maslow, ningú pot viure sense tenir amor o sense buscar-lo. Tots busquem la amistat, el afecte i l’amor. Personalment, crec que aquesta necessitat hauria d’estar juntament amb la primera, una necessitat fisiològica. Perquè arribat a un cert nivell d’amor, no te cap sentit respirar, alimentar-se o descansar si no ho pots fer al costat de la persona que més t’estimes.

La quarta que ell va anomenar va ser el respecte, que la resta de gent valori el que fem, les nostres decisions o que també ens equivoquem. Va seguir amb la necessitat d’entendre, d’aconseguir explicar perquè la gent de vegades pren decisions que ens fan mal. Dins d’aquesta necessitat humana, també influeix la estètica i la espiritual. Sentir-nos part d’alguna cosa especial i única, el pla perfecte de les nostres vides. Per a mi, aquest pla sempre seràs tu. I constantment, intentaré desenvolupar-lo de la millor manera possible perquè ets única i especial, perquè és impossible trobar-ne una altra com tu.

Finalment, a dalt de tot de la piràmide hi va situar la autorealització. Intentar trobar la nostra autèntica naturalesa. El que som, fins a on volem arribar. Aquesta necessitat, Maslow la va situar a dalt de tot perquè si no tens una bona base, ja no t’importa la autorealització. Quin sentit té autorealitzar-se, si no tens cap base, si després quan arribes a la teva pròpia casa no ho pots compartir amb la persona que més t’estimes.

Fins ara mai m’havia plantejat perquè Maslow no va insistir més en la tercera jerarquia. El dia que ho va explicar jo tampoc li vaig donar importància. Però ara m’he adonat que Maslow no va ser tan afortunat com jo, perquè potser ell mai no va trobar algú tan especial. Així que, amb tot el seu respecte, per a mi aquesta teoria sempre serà una mica diferent, perquè tu sempre estaràs a la base de la meva pròpia piràmide. Perquè l’únic que busquem tots a la vida, és veure a la persona que estimem quan obrim els ulls al despertar-nos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)   pdf (35 Kb)   docx (7.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com