ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Afusilamintos En La Moncloa De Goya.


Enviado por   •  23 de Febrero de 2012  •  420 Palabras (2 Páginas)  •  769 Visitas

Página 1 de 2

Es tracta d’una pintura realitzada pel pintor aragonès Francisco de Goya. L’anomenada “El tres de maig” o “ Els afusellaments de la Moncloa”, va ser pintada sis anys més tard que els fets que s’hi representen. És a dir, la execució de patriotes espanyols al revelar-se contra els francesos.

Goya s’encarrega de separar clarament els espanyols dels francesos. A l’esquerra, mostra un grup de civils en diferents postures; un es tapa la cara, altres morts estirats sobre terra, alguns apareixen resant, altres amb els braços oberts...Al seu costat, trobem la muntanya del Príncipe Pío. Al fons la ciutat de Madrid. I, la part dreta es formada per un grup de soldats que apunten amb els seus fusells al grup de civils que es troben davant seu.

L’escena s’esdevé a la matinada del dia 3 i s’il•lumina mitjançant un llum artificial situat entre els dos grups de personatges. No obstant, s’il•lumina amb mes claredat als espanyols degut a que Goya estava en contra de fossin francesos els que ens manessin.

Es un pintura clarament contra la guerra. Per a Goya la violència no té ninguna justificació, per això hi trobem tant de dramatisme al quadre. Per altre banda, l’actitud i la postura dels francesos; alineats, amb les cames dretes, fusells i, també, el fet de que no se’ls vegi la cara, simbolitzen la covardia dels francesos i de Napoleó ja que recorren a la obscuritat per a poder acabar amb el poble indefens i així venjar-se del que va succeir el dia anterior.

Per part dels espanyols, ressalta el civil vestit de blanc que s’enfronta a la mort mirant als seus assassins. S’ha parlat molt de la seva actitud i han arribat a la conclusió de que Goya tracta de representar a Deu crucificat. Té la seva credibilitat ja que, si ens fixem podem veure una dona a l’esquerra que representa a la Verge María. Per tant, li dóna sentit a la posició de Goya davant la religió catòlica degut a que estava en contra de les idees dels il•lustrats que hi arribaven de França i que posaven en dubte la religió en la que ell creia.

Goya va pintar aquesta obra quan la guerra es va acabar. Va ser acusat de seguir dedicant-se a la pintura durant el període que manava José I Bonaparte. Per aquesta raó, va realitzar el quadres dos i tres de maig, volia declarar el seu patriotisme i la seva oposició a la invasió francesa, en el moment que Ferran VII comença a regnar amb, un altre cop, els principis absolutistes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com