ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Avantatges Pantà De Rialb


Enviado por   •  9 de Enero de 2014  •  489 Palabras (2 Páginas)  •  289 Visitas

Página 1 de 2

Em costa trobar un sol avantatge vers la Clua, com a poble i més com a poble de pagés. I és que com a tal ha desaparegut. No tornarà a ser-ho. Els seus arguments agrícoles dormen per sempre sota les aigües de l’embassament. Restaran solament en la memòria, poc temps, i en no gaires escrits d’alguns que s’han estimat la zona i els agrada i saben plasmar-ho a través de la ploma. Altra cosa és somniar que la fortuna i el temps aportin altres formes de riquesa que generin necessitat humana i arribin a nodrir una nova comunitat cohesionada. Somniar és de franc…

Podríem pensar que les comunicacions hi han guanyat. Molt relativament. Les de nova creació, fetes per la confederació, no són gens àgils –un pecat ja que són noves- però sí més amples, ben enquitranades i senyalitzades que abans. Caldrà veure com se’n fa el manteniment.

L’entorn, el marc físic de la vall, fa goig quan l’aigua manté un alt nivell. També en feia abans. Senzillament ha canviat. D’unes hortes diverses i multicolors en funció de les collites i el passar de les estacions s’ha mudat a tonalitats diverses del blau. Blaus diferents segons l’horatge i els capricis del sol. Blaus que juguen entre el més clar del cel i els més foscos i canviants de la bassa, negres ferests així que la nit va liquidant el que resta del dia.

Si el que ens ocupa ho considerem amb una visió àmplia i socialment, el país té certs aspectes de riquesa ampliats: així l’energia renovable, l’abastiment d’aigües a nuclis assedegats, la capacitat de mantenir i ampliar regadius. Tema per tot un altre treball seria, potser, veure i analitzar a qui beneficia més i a qui margina la riquesa que es genera a partir d’aquesta obra.

Si Confederació i els organismes responsables es comportessin responsablement –cosa que jo no sé si fan o no-, es de suposar que als ajuntaments afectats –com el de Bassella, on pertany la CLUA- hi arribarien uns ingresos extres significatius que podrien ajudar a millorar i mantenir el poble. D’alguna manera això sembla que està succeint vist l’aspecte millorat de la zona pública de la Clua.

És també en projecte la construcció d'una central hidroelèctrica a més d’una contrapresa al sector d'Oliana, Peramola i Bassella, on hi ha projectat la edificació d’un espai lúdic i esportiu, a la cua de l’Embassament de Rialb, que dotaria la zona d'una làmina d'aigua permanent.

L’Embassament de Rialb esdevé un lloc fantàstic per la seva bellesa, a més, el seu entorn permet gaudir d’esports d’aventura, com el piragüisme, el ràfting, el barranquisme o la pesca. Per tot això i més, la seva visita és immillorable amb família o amics, per relaxar-se o cremar adrenalina.

Per veure l’embassament des de diferents punts i municipis, el bordeja una carretera i camí perimetral que permet, en alguns trams,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com