ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Avantatges I Inconvenients Dels Magatzems Centralitzats


Enviado por   •  9 de Octubre de 2014  •  572 Palabras (3 Páginas)  •  386 Visitas

Página 1 de 3

Una de les decisions més importants a prendre és on s’instal•la el magatzem de la nostra empresa. Podria ser una magatzem centralitzat, descentralitzat o bé una combinació d’elles. Veurem que la millor idea és tenir-ne un de centralitzat, però anem a veure les avantatges de cadascunada de les opcions i així ho podreu veure per vosaltres mateixos.

Avantatges dels magatzems centralitzats (UN)

- Prevenció de la duplicació: Més fàcil controlar i inventariar l’stock. Potser tens en stock un pot de pintura en un dels magatzems, no ho saps, i en compres un altre.

- Sistemes de control d’inventari més pràctics: Si tenim un sol magatzem l’inventari és molt més fàcil de controlar que si n’hem de controlar 4, fer un reporting d’els 4 i compilar-los, existint així una possibilitat d’error. També tindràs més fàcil la implementació de nous sistemes per a fer l’inventari com és l’RFID.

- Menys personal: En un magatzem has de disposar de personal de seguretat, de gestió, de control d’inventari, treballadors de càrrega, preparació i descàrrega de l’inventari. Tenir tots aquests empleats per a múltiples magatzems pot costar molts diners. Imagineu per exemple, 8 magatzem amb 8 guardes de seguretat. Segurament amb un centralitzat, amb 2 guardes en fas prou. Les feines es poden repartir millor i amb una bona supervisió pot ser operat més econòmicament. Si està centralitzat resulta més fàcil també transferir un empleat per ajudar momentàniament a satisfer les necessitats del magatzem. MENYS COSTOS

- Reducció de pèrdues: Hi haurà una millor supervisió i un maneig més eficient dels recursos, es reduiran les pèrdues per depreciació i deteriorament. Alta rotació de les existències. A més construir, equipar , assegurar i gestionar un magatzem és costós, imagineu més d’un.

- Més bona organització  Més optimització

- Servei d’entrega més ràpid: S’eviten els viatges a molts magatzems i l’espera del personal al magatzem. Si està ben organitzat, l’entrega va molt més ràpida (diferents punts de recollida i rutes establertes que uneixen els punts amb el muntacàrregues o toro) cada “x” temps. Amb una senzilla trucada al magatzem, el toro carrega el material necessari de cada un dels punts per a carregar-lo en el camió. Els clients sabran quant tarda un pedido a enviar-se sense importar el que demanin.

- Una comptabilitat de costos més fiable: Els magatzems més grossos centralitzats tendeixen a proporcionar un millor control de l’assignació dels costos per els materials, tot i que s’han de controlar detalls tals com:

a) Ús consistent de requisicions de materials

b) Revisions regulars per assegurar que les requisicions mostren el càrrec apropiat de contabilitat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com