ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Avantatges I Inconvenients Subcontractació


Enviado por   •  29 de Noviembre de 2012  •  928 Palabras (4 Páginas)  •  724 Visitas

Página 1 de 4

Avantatges de la subcontractació

En un principi la idea de subcontractació va sorgir perquè era una manera d’abaratir els costos d’una empresa. En un principi la subcontractació va iniciar-se quan es va veure la possibilitat de portar un o varis processos a països amb uns costos laborals menors, figura que coneixem com a deslocalització.

Costos com són el de formació, costos de rotació, el cost de personal (ja que l’empresa subcontractant podria ometre alguns llocs de treball o molts, depenent del cas), la inversió inicial o inversió en actius fixes. Tots aquests, entre d’altres, són costos que es veurien reduïts si optem per la subcontractació.

La subcontractació també ha suposat un nou mercat on actualment cada vegada hi trobem més competència. Això és un factor positiu ja que com a conseqüència trobem empreses més capacitades, que ofereixen un servei de més qualitat, i a la vegada a uns preus més ajustats.

Cap la possibilitat que ens trobem en una situació la qual la marxa de l’empresa sigui correcta, genera uns beneficis òptims, però el volum de treball excedeix de les capacitats dels recursos presents (ja siguin recursos humans o bé materials). La subcontractació ofereix una solució davant d’aquesta situació. Per exemple, ens trobem amb una empresa que produeix calçat esportiu especialitzat per a corredors. Gràcies al bon rendiment de la sabatilla la demanda ha pujat de manera dràstica, però l’empresa no compta amb els recursos materials per fer front a tal demanda. L’empresa opta per subcontractar una companyia. A aquesta companyia se li encomana realitzar aquest mateix model de sabatilla, de manera que es pugui aprofitar aquest increment en la demanda. Gràcies a aquesta decisió els beneficis de l’empresa poden incrementar, i en un futur, realitzar la inversió necessària per ampliar les seves instal•lacions i solventar el problema de recursos amb què s’havia trobat.

Anteriorment en la última PAC ja es va comentar que el fet d’optar per la subcontractació permetia a l’empresa centrar-se en l’activitat pròpia de l’empresa, és a dir, les activitats que permeten aportar un valor afegit més gran als seus productes i clients, i d’aquesta manera generar una avantatge competitiva més alta cedint per mitjà de la subcontractació la gestió d’altres processos, cap altres empreses (subcontractació) que siguin capaces de desenvolupar-los de manera òptima. Aquí entraríem a parlar del concepte específic de subcontractació estratègica, la qual podem definir molt bé sota la màxima de l’autor Canet Giner, el qual deia “no és possible ser excel•lent amb tot”. Sota aquest concepte, existeix la idea de que la subcontractació es caracteritza perquè les empreses que l’apliquen busquen fonamentalment una flexibilitat cap el mercat, es busca més rapidesa de resposta i més qualitat en el sentit de trobar en una empresa subcontractada especialitzada, uns coneixements i saber fer propis d’aquesta especialització i sota els quals l’empresa subcontractant veu amb bons ulls i amb prouta

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com