ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL DESCOBRIMENT D’ AMERICA


Enviado por   •  14 de Octubre de 2021  •  Apuntes  •  552 Palabras (3 Páginas)  •  64 Visitas

Página 1 de 3

EL DESCOBRIMENT D’ AMERICA

-Colon va posar els seus serveis en mans de la reina d’Aragó, per arribar a l’ Àsia, per poder competir amb Portugal. Però Colom, va calcular malament, encara que ell pensava que la terra tenia forma d’esfera,pensava que la terra era més petita, i encara que volia arribar a Àsia, va arribar a Amèrica. Van colonitzar-la, imposar llmasengua, costums i van tractar als indígenes americans, en esclaus. A la nova Amèrica van quedar menys d’ un 20% d’Indígenes. Va descobrir un nou mercat amb productes Americans, i van expandir el comerç. Europa exportava primeres matèries a canvi d’esclaus i productes manufacturats per part d’Àsia i Africa.

LA GUERRA DELS SET ANYS( 1757-63)

-Gran Bretanya esdevé com a potencia mundial, i perd França, els britànics conquereixen Canadà( que estava en mans dels francesos), i passen a controlar de manera informal Delhi, els impostos de Delhi van passar a ser administrats per funcionaris britànics, igual que el comerç indi. Van arribar a dominar tota la Índia, que era una colònia d’una companyia privada(E.I.C/ England Indian Company). La reina Victòria d’Anglaterra es va convertir en emperatriu de la índia.

-Els britànics van crear un exèrcit d’indígenes. En zones de religió islamista,els soldats eren hinduistes, en zones hinduistes, els soldats o tropes eren musulmans, de manera que els soldats no es poguessin sentir identificats.

-Els indis exportaven manufactures, sobretot en industria tèxtil. Els britànics van mecanitzar les seves industries i va incrementar la productivitat. Al 1820, el fil de cotó britànic es més baix que els fils de la Índia, La Índia, finalment, es va convertir en un mercat de productes britànics, i desapareix la industria a la índia. Cap país volia protegir els productes de l’ Índia, ja que era una colònia britànica, però d’Alemanya va sorgir uns proteccionistes, que volien protegir la Industria.

PROTOINDUSTRIALITZACIÓ

-Per incrementar la productivitat de les empreses no sol a Europa, sinó a Àsia i la Xina, sense tindre que millorar la maquinaria ni utilitzar fonts energètiques diferents, s’ arriba a la conclusió de què cal canviar el sistema de producció. En comptes de que cada treballador elabores tot un producte, ocupant-se de cada pas, s’ hauria de dividir el treball, de manera que cada treballador s’ ocupés d’un únic pas, i entre tots aconseguir elaborar el producte, d’una manera més eficient i especialitzada.

PUTTING OUT SYSTEM

- Abans del POS, les manufactures tèxtils que es produeixen a les areas rurals. Hi havia una divisió de treball, en la filatura treballaven les dones i els homes en les màquines, el tissatge. Un cop acabada, la peça era venuda o utilitzada per ells.

-El que proporciona la matèria primera es un comerciant o mercader, que ha adquirit aquesta matèria, en qualssevol part del món, sobretot en parts del lloc que siguin econòmiques, de manera que les ven a parts del món on no hi ha cotó, es treballa amb el tissatge i en comptes de vendre-la, es retorna al mercader i ell la ven, de manera que el mercader controla el mercat, i la transports en altres mercats on hi ha una forta demanda d’ aquests productes. Sobretot els productes fets a Gran Bretanya,  es venien a Portugal i Espanya, aprofitant que els seus productes, eren mes cars. D’aquesta manera, tant els mercaders com els productors s’enriqueixen, i els clients, aconsegueixen productes a un baix preu.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)   pdf (37.2 Kb)   docx (7.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com