ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Guerra De Cuba


Enviado por   •  27 de Enero de 2013  •  279 Palabras (2 Páginas)  •  443 Visitas

Página 1 de 2

Història 2n Batxillerat

Nom: Marcos

Cognoms: Recolons

Grup: 2n .C.

Llegiu el text següent i responeu a les qüestions.

Qüestions

1. Identifiqueu les principals idees del text i situeu-lo en el seu context històric.

El senyor MacKintey en aquells temps era president de estats units. Les idees de aquest text son les de voler expulsar a espanya del seu territori amenaçant-la. Per part del govern espanyol tots els partits polítics importants tenien una postura similar envers a aquesta guerra ja que molts espanyols sentien també compatriotes les persones que vivien en les colònies. Aquest text succeeix en la restauració borbònica abans dels conflictes amb estats units.

2. Quines eren les raons per les quals els Estats Units volien declarar la guerra a Espanya?

Els estats units en aquella època tenia un caràcter imperialista, que volia dir que volia expandir-se i formar colònies a tot arreu. Ames a mes cubà estava molt proper a estats units i alguns estatunidencs ja dirigien parts econòmiques cubanes en aquell temps no dubtaven en inculcar ideals nord-americans als nadius.

3. Expliqueu les causes i les conseqüències de la Guerra de Cuba, fent una referència especial a l’anomenada crisi del 98.

La causa mes evident va ser la explosió del creuer Maine al port de L’Havana, on es va acusar als espanyols. Era un vaixell estatunidenc, y això va repercutir en la declaració de la gerra a espanya. Altres coses a tenir en compte com a conseqüència de la guerra van ser els sentiments independentistes de una gran població cubana per sentires explotats i ferits per l’estat espanyol.

Les conseqüències van ser la pèrdua de cubà i la gran majoria de les colònies espanyoles, ja que el estat espanyol tenia un exercit pèssim.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com