ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Isabel II Minoritat


Enviado por   •  30 de Octubre de 2014  •  316 Palabras (2 Páginas)  •  339 Visitas

Página 1 de 2

ISABEL II MINORITAT (1833-1843)

Regència de Maria Cristina

(1833- 1840) Regència d'Espantero

(1840-1843) ISABEL II MAJORITAT (1843-1868)

Moderats Progressistes Moderats Progressistes Dècada moderada Bienni progresista Govern unionista Retorn al moderantisme

1837-1840 1840-1843 1844-1854 1854-1856 1856-1863 1863-1868

Francisco Cea Bermúdez

(president consell)

Francisco Martínez de Rosa (liberal moderat) General Ramón Narváez Vicálvaro i O'Donnell Leopollo O'Donell Narvaéz

Llei electoral més restrictiva, la llei d’impremta i una Llei d’Ajuntaments que buscava sotmetre els governs municipals sota el control conservador i donava a la corona la facultat de nomenar alcaldes de les capitals de província. A més, es va iniciar una legislació que tendia a retornar els béns expropiats al clergat secular així com un projecte de reimplantació del delme. Reforma de l'Estatut Reial. Control sobre la premsa, llei del sufragi censatari, llet districtes uninominals, concordat Santa Seu, reformes administratives, codi penal, reforma administració, llei Moyano, creació de Guárdia Civil i

Constitució de 1845. Desmortització de Madoz i llei de ferrocarrils. Pla de reformes econòmiques. Reforestació, telègraf, societats per accions i mineria. Limitació dels poders de la corona i desamortització civil. Va intentar revitalitzar el parlamentisme. Forma autoritària i va dur una forta repressió sobre els seus opositors. Va promoure formes de govern dictatorials.

Van volver consolidar l'estructura de l'Estat liberal sobre els principis del centralisme, uniformitació i la jerarquització. Qüestió foral.

Sistema nacional d'institució pública. Restaurar els principis del progressisme, reemplantar Milícia i la Llei d'elecció dels alcaldes. Prepara nova constitució. Assoleix equilibri polític combinant elements fundamentals del projecte moderat amb algunes propostes progressistes. Política més tolerant amb la oposició. Intenta recuperar prestigi internacional. Pacte amb unionistes, progressistes i demòcrates per enderrocar Isabel II.

La burgesia conservadora catalana van quedar marginada del centre de poder, aixecaments carlins, Guerra dels Matiners i revolta sectors urbans. Crisi de subsistència, conflictivitat social, vagues obreres, aixecment dels pagesos, discrepàncies dintre de la coalició governamental. Descomposició interna de la coalició governamental i formà governs inestables. -Caserna de San Gil: aixecament popular a Madrid.

-Crisi de subsistència

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com