ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Jose María Gil Robles: va ser un polític i advocat espanyol


Enviado por   •  27 de Abril de 2015  •  Síntesis  •  401 Palabras (2 Páginas)  •  183 Visitas

Página 1 de 2

Jose María Gil Robles: va ser un polític i advocat espanyol. Secretari de la Confederació Nacional Catòlica Agrària, en 1922 es va integrar en el Partit Social Popular. Iniciada la dictadura de Miguel Primo de Rivera, va col•laborar amb José Calvo Sotelo en la redacció de l'Estatut Municipal.

Francesc Macià: va ser militar, polític independentista català i President de la Generalitat de Catalunya, conegut popularment com l'Avi. Proclamà la República Catalana com a estat integrant de la Federació Ibèrica. Políticament, va virar d'un inicial regeneracionisme d'Espanya a la defensa de la República Catalana.

Francisco Franco: militar i dictador espanyol, cap d'estat autoproclamat des del 1939 fins al 1975. Amb el suport d'altres caps militars el 1936 s'alçà en armes contra el govern legalment constituït de la Segona República Espanyola, i rebé el suport del feixisme europeu.

José Calvo Sotelo: polític espanyol. Al desembre de 1923, tres mesos després de l'establiment de la dictadura del general Miguel Primo de Rivera, va ser designat director general de l'administració local, i va passar a exercir el càrrec de ministre d'hisenda de 1925 a 1930. El 13 de juliol de 1936, fou assassinat per una unitat de la Guàrdia d'Assalt. Aquest fet, que tingué un gran impacte emocional, va ser el pretext emprat com a detonant de la sublimació militar que va donar inici a la Guerra Civil.

Manuel Azaña: va ser el president del Govern (1931-1933) de la Segona República i, el segon i darrer President de la II República Espanyola (1936-1939). Va ser un dels polítics i oradors més importants en la política espanyola del segle XX, a més d'un notable periodista i escriptor.

Indalecio Prieto: va ser un polític socialista espanyol. En 1899 ingressa al Partit Socialista Obrer Espanyol. Molt crític amb l'actuació del govern i de l'exèrcit a la Guerra del Marroc, va tenir frases molt dures a les Corts amb motiu del denominat Desastre d'Annual de 1921. El mes d'agost del 1930, va participar en la formació de l'anomenat Pacte de Sant Sebastià, format per una àmplia coalició de partits republicans que es proposava acabar amb la Monarquia.

Lluís Companys: polític català d'ideologia catalanista i republicana. Primer president del Parlament de Catalunya (1932 – 1933), ministre del Govern Espanyol, president de la Generalitat de Catalunya republicana (1934 i 1936 – 1940) durant la Segona República Espanyola i president d'ERC (1933 – 1934). És l'únic president de govern del món, escollit democràticament, que ha mort executat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com