ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Guerra Civil


Enviado por   •  6 de Abril de 2014  •  747 Palabras (3 Páginas)  •  221 Visitas

Página 1 de 3

1.- Les causes de la guerra i l’aixecament militar

1.1.- Causes del conflicte

Catolicisme- laïcisme  Una part venia de l’Antic Regim, del clericalisme i tradicionalisme. Representada per: jerarquies eclesiàstiques i militars. I l’altra venia del nou món capitalista i liberal, representat: Societat industrial i urbana. Volien la construcció d’una societat laica i moderna.

Tradició- modernitat  Un bàndol estava a favor de seguir amb la tradició com s’havia fet fins al moment, l’altre però, volia modernitat, volia

Divisió i enfrontació ideològica  Tot això anomenat anteriorment, va portar a confrontacions ideològiques, fet que va causar l’ inici de la Guerra Civil.

1.2.- Aixecament militar

Complot militar  Abans de que es fes efectiu ’aixecament militar. El general Eilio Mola va crear un complot on hi havia: Gonzalo Querpo de Llano, Manuel Goded, Francisco Franco, etc. El seu propòsit era un cop ràpid i violent, amb una repressió que fes caure els partits d’esquerres.

Assassinat de José Calvo Sotelo  Aquest assassinat va provocar que aquest complot dirigit per Emilio Mola es precipités. Així doncs, el general Francisco Franco va agafar protagonisme en el complot.

1.3.- Extensió de l’aixecament per la Península

Els primers resultats van ser desiguals. Aquest aixecament no es va poder parar, la República no va poder i llavors va començar la Guerra Civil.

1.4.- Divisió del país en dues zones

El cop ràpid i general que volia fer Emilio Mola va fracassar i llavors Espanya va quedar dividida en dues zones.

1ra part: En la República tenia el poder (centres industrials i ciutats).

2na part: On els insurrectes tenien el poder (exèrcit colonial).

1.5.- El paper de les Illes Balears durant la guerra

Els militars revoltats es troben a Mallorca i Eivissa i ràpidament va ser dominada amb contundència. La sedició completava amb el suport de l’Església i el caciquisme.

També comptava amb el suport del banquer i comerciant, Joan March, que va ser jutjat per la República i per tant va oferir tot el suport a la revolta. Menorca estava al poder de la República.

2.- El desenvolupament de la guerra

2.1.- Una guerra llarga i cruenta

La guerra que va enfrontar els revoltats contra el govern de la república, va durar tres anys (1936-1939). Va fracassar l’aixecament ràpid i un assalt

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com