ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Per què es va arribar a un conflicte mundial l’any 1914?


Enviado por   •  27 de Mayo de 2014  •  626 Palabras (3 Páginas)  •  385 Visitas

Página 1 de 3

Per què es va arribar a un conflicte mundial l’any 1914?

El 28 de juny l’hereu de la corona austríaca i la seva dona van ser assassinats a Sarajevo. Aquest atemptat el va dur a terme un estudiant bosnià relacionat amb els grups nacionalistes serbis. Com a conseqüència d'això, Àustria va decidir annexar-me Sèrbia acusada d’haver organitzat l'atemptat i li va declarar la guerra. A partir d’aquest moment es va establir un joc d’aliances entre les potencies i en una setmana tota Europa havia entrat en guerra.

Quines etapes va tenir el conflicte i quines en van ser les característiques?

La primera etapa va ser una guerra de moviments, on el pla alemany era fer un atac ràpid per Bèlgica. Es va produir la batalla del Marne i l'ofensiva russa al front oriental.

La segona etapa va ser una guerra de posicions, on es va immobilitzar el front occidental, es va produir la batalla de Verdun i l'ofensiva austroalemanya al front oriental.

La tercera etapes la crisis de 1917, on es produeix l'abandonament de la guerra per part de Rússia, l'entrada del Estats Units en el conflicte i una onada de pacifisme.

Per últim es produeix el triomf dels aliats al front oriental, els imperis austríac i turc demanen l'armistici i es produeix l'abdicació del kàiser i armistici amb Alemanya.

Quines conseqüències politiques, econòmiques i socials va comportar la Primera Guerra Mundial?

Les pèrdues humanes van ser molt elevades, vuit milions de persones. Econòmicament, França va perdre el 30% de la riquesa i Alemanya el 22%, el potencial industrial general europeu es va reduir en un 40% i l'agrícola un 30%. Els Estats Units en van sortir beneficiats, ja que estaven al davant de les finances mundials. Japó també, ja que va augmentar de manera considerable la producció per poder fer front a les demandes europees.

La Pau de Paris va tenir com a conseqüència una profunda reestructuració territorial d’Europa. Es van crear nous estats, Polònia, Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Iugoslàvia, Txecoslovaquia i Hongria.

Les dinasties tradicionals dels grans imperis van ser destronades i la democràcia anava guanyant terreny. El sufragi universal masculí es va implantar a gairebé tota Europa, i en un gran nombre de països es van implantar el vot femení.

Va créixer el nombre de nous rics gràcies al beneficis dels negocis de guerra. Les manifestacions nacionalistes es van estendre per les colònies i van obrir el camí a unes noves relacions entre colonitzats i colonitzadors. La guerra va donar a les dones un nou paper en la societat.

Per què Alemanya va rebre el Tractat de Versalles com un diktat?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com