ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Nestlé


Enviado por   •  18 de Enero de 2013  •  252 Palabras (2 Páginas)  •  332 Visitas

Página 1 de 2

,benvingut al mòdul.Les respostes, en general, són correctes. Has realitzat una bona feina i una bona presentació.

1.-Expressa en una sola frase la idea principal que intenta transmetre l'autor.

Quaranta mil persones demanen a Nestlé que perdoni el deute a Etiòpia, país on s'ha enriquit i on milions de persones pateixen fam.

2.-Per fer-se entendre, l'autor fa servir un exemple clarificador en el qual hi ha dues parts ben diferenciades. Digues quines són aquestes parts i resumeix breument el contingut de cadascuna d'elles.

La primera part es la situació en que es troba Etiòpia. Una situació catastròfica pròpia dels països de l'Àfrica Subsahariana, agreujada per la sequera, la baixada dels beneficis de la venda del cafè i pel possible deute a Nestlé.

La segona part es més optimista. És el poder que té la gent quan lluita per una causa justa. En aquest cas, quaranta mil persones que demanen a la multinacional Nestlé que perdoni el deute al país africà.

3.-En el text es parla de dos pols oposats: els països productors i les grans multinacionals. Què tenen a veure amb els conceptes de centre i perifèria? Explica de manera més detallada, segons el que has estudiat a la unitat, aquests conceptes, referits als intercanvis desiguals.

Les grans multinacionals es troben als països centrals. Són els països més rics i més industrialitzats del planeta, es troben a l'hemisferi Nord i són els grans dominadors de l'economia mundial. Els països productors en canvi, són els anomenats països perifèrics. Són països pobres i la seva economia es basa en el sector

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com