ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

En Met De Les Conques Resum.


Enviado por   •  12 de Noviembre de 2012  •  258 Palabras (2 Páginas)  •  946 Visitas

Página 1 de 2

En Met de les Conques.

Aquest és un relat trist i tràgic. Un drama amb totes les de la llei. La història descriu una família de marginats socials, la família de les conques, que viu en un poble fred i aïllat de les muntanyes.

Les dones de la família Conques, mare i filla, no són acceptades al poble, perquè els seus habitants creuen que practiquen bruixeria i tot tipus d´encanteris sinistres.

En Met és el fill de la jove de les Conques. És un infant d´uns catorze anys, desnodrit i inacceptat per la gent del poble. A més en Met no té pare conegut, fins i tot van haver de batejar-lo d´amagat. Això ens mostra clarament un dels grans temes d´aquest tràgic relat, que és la hipocresia social, els perjudicis i la falsa virtut.

Amb el temps en Met, a causa del seu aspecte famolenc serà més acceptat socialment que la seva mare i la seva àvia.

La seva personalitat es deu a aquest rebuig social, tot li serà indiferent. La seva situació canvia quan un dia arriba un predicador al poble i, encisat per les seves paraules va a l´esglèsia. A partir d´aquí, i gràcies a l´amistat que fa amb en Rufic, en Met es convertirà en un fervorós devot.

Tot es precipita quan un dia en Met té una visió de Jesús, aquesta visió el portarà a les muntanyes. Allà en Met caurà en una cova i morirà.

Se’ns descriu perfectament el fred, l´opressió i l´horror de tot plegat. Per això el segon gran tema d´aquest relat és la solitud i l´opressió.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com