ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les urpes del diable


Enviado por   •  30 de Septiembre de 2015  •  Apuntes  •  606 Palabras (3 Páginas)  •  1.068 Visitas

Página 1 de 3

 Capítol V

5. Investiga sobre Arnau de Vilanova i sobre Jaume II.

Qui eren? Què van fer d’importància?

 Arnau de Vilanova va ser metge, teòleg i ambaixador de grans figures de la monarquia i del clero de la seua època. I Va  escriure obres claus per a la medicina europea medieval, com Regemequen Sanitatis ad regum Aragonum, Medicinalium introductionum speculum i alguns tractats de patologia general, entre altres. Se li coneixia com el "médico de Reis i Papas" i se li han atribuït obres d'alquímia encara que moltes de les obres que se li adjudiquen podrien no ser seues. De formació poliglota dòmino l'hebreu, àrab, probablement el grec, algunes llengües vulgars de França, Itàlia , el llatí i català, sent estes dos últimes les que va usar per a escriure les seues obres.

Jaume II d'Aragó, el Justo, va ser rei d'Aragó, de València i comte de Barcelona entre 1291 i la seua mort, i rei de Sicília entre 1285 i 1302. Va ostentar els títols honorífics de Portaestendard, Almirall i Capità General de la Santa Església Catòlica. Va consolidar la Corona d'Aragó al declarar la unió indissoluble entre els regnes d'Aragó i València i el comtat de Barcelona (1319) . Va obtindré el vassallatge dels reis de Mallorca (membres de la casa real aragonesa) . Va recuperar la Vall d'Aran. Va reforçar la posició de la Corona sotmetent a la noblesa amb el suport de les ciutats. Va fer avançar la frontera del regne de València a costa del de Múrcia, aprofitant la intervenció en les disputes successòries castellanes (1304) .

Han deixat alguna empremta a la nostra comunitat?

Si en els dos cas, Arnau de Vilanova deix una empremta molt gran sobretot en el camp de la medina i Jaume II en el camp de la política.

Capítol XIX

1. Què descobreix Arnau al final del capítol?

Va descobrir que la foguera feia la mateixa olor que a l’església del cardenal Savinola, la mateixa olor que el líquid que es cremava a la llàntia.

Com ho fa, amb lògica o per casualitat?                                                                  Raona la resposta.

Per casualitat, ja que no descobreix fins a aquell moment lo que aquella olor li recordava el a l’església de Savinola

Capítol XXXI

  1. Qui pensa Arnau que pot ser la
  2. primera víctima dels assassinats?

Arnau pensa que la primera víctima va ser l’anterior papa, Bonifaci VIII.

Per què ho creu així?

Lo creu per la seua teoria dels deu Manaments.

   LES URPES

  DEL DIABLE

                             

                                                                         

                              Jesús Muñoz Garcia

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)   pdf (38.5 Kb)   docx (11.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com