ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ressenya l'antropòleg innocent


Enviado por   •  5 de Abril de 2022  •  Reseñas  •  1.135 Palabras (5 Páginas)  •  132 Visitas

Página 1 de 5

[pic 1]

[pic 2][pic 3]

[pic 4]

Barley, N. (2004). L’antropòleg inoocent. Barcelona:

Edicions 62.


El llibre L’antropòleg innocent està escrit per l'autor anglès Nil Barley i publicat per l'editorial la butxaca.

El títol original del llibre es ‘The innocent Anthropologist. Notes from a Mud Hud’, publicada l’any 1983. La primera edició traduïda al català va ser publicada a Edicions 62 l’any 2004. Aquest llibre a passat però quatre edicions, l’última al 2018.

 

La dimensió del llibre és 19 x 12’5 cm i compta amb 238 pàgines. La portada d'aquest és de color groc clar amb una imatge dels homes de les tribus africanes. Tant el color com la imatge té una correspondència amb la història, ja que ens compta les aventures d'un antropòleg quan tracta d’acabar el seu treball de camp a les tribus d’Àfrica.

En la primera pàgina del llibre es troba un mapa de les zones on l’autor va viure durant la seua investigació en Camerún.

La contraportada del llibre està formada per un petit resum de la història i informació sobre l'autor.

És important destacar que es tracta d'un llibre biogràfic, ja que narra la història i la experiència del mateix autor.

L’antropòleg innocent no està dividit per parts, però si per tretze capítols els quals es poden classificar per tres parts.

Introducció: Les raons, els preparatius, cap a les muntanyes.

Nus: Honi soit qui Malinowski, porteu-me el vostre cap, ¿el cel és clar per al teu?, <Oh, Camerun, bressol dels nostres pares>, tocant fons, ex Àfrica sempre quid calamitatis, ritus i reptes, moll i sec,

Desenllaç: Primers i darreres fruit i per últim, un alienígena anglès.

L’índex es troba al final del llibre.

No tots els capítols tenen la mateixa extensió. Els primers són més curts, ja que tracta de fer una petita introducció sobre la situació en la qual es troba el personatge i posar-te en context. No obstant, a partir del capítol sis l'extensió és major, encara que hi ha uneixes pàgines de diferència entre cadascun.

La diferència del numero de pàgines es pot deure al fet que en cadascun dels capítols va contant diferents aventures i situacions que van ocorrent al llarg de la història.

El tema principal del llibre es por nomenar com una recerca peculiar.

A continuació faré un petit resum del llibre, el qual pot ajudar a entendre-ho millor.

L’autor narra la seua idea de fer el Treball de camp a Àfrica i com s’organitza i es va informant amb llibres i documents per a que el seu viatge siga perfecte, pensat que així aniria millor preparat. En els següents capítols descriu com va ser l’arribada a la ciutat, a més de tots els inconvenients que li van succeint, sobretot en l’ambaixada.

Abans d’arribar a la seu destí final, el qual era una de les tribus d’Àfrica, va haver d’anar a buscant llocs per a viure mentre aconseguia el material necessari i els arxius per a poder arribar a la tribu. Durant aquest temps, al protagonista li van continuar ocorrent més problemes, com perdre tots els seus diners, que el cotxe que va comprar deixara de funcionar i moles més històries.  

Una vegada va aconseguir arribar al seu destí, va conèixer a la gent de la tribu i amb el temps es va haver d’anar acostumant als seus costums i manera de viure, ja que era molt diferent a com vivia a Anglaterra. No obstant això, s’acabà acomodant a tots els canvis i va anar coneixent a la gent i l’idioma.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.8 Kb)   pdf (197.6 Kb)   docx (156.7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com