ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DADES ECONÒMIQUES


Enviado por   •  21 de Diciembre de 2016  •  Documentos de Investigación  •  1.291 Palabras (6 Páginas)  •  279 Visitas

Página 1 de 6

Comunicació Lay’s

  1. DADES ECONÒMIQUES

No hem trobat la inversió de Patates Lay’s Gourmet, però sí la de Patates Lay’s Andinas. Unas patates que conmemoran el día de la Patata en Perú, que estan hechas sin sal y zero grasas saturades porque son cultivades ecológicamente en Perú.

El presupuesto de Papatas Lays Andinas en el plan de marketing es el siguiente:

Inversión para 2016: 978.300€

Inversión para 2017: 242.400€

Inversión para 2018 86.900€

Presupuesto de la inversión total es de unos 7,14 millones de euros. Dónde el 86% de costes y el 14% gestos.

[pic 1]

  1. PÚBLIC

Lay’s Gourmet es dirigeix a gent de totes les edats, residents a Espanya. El públic és socialment actiu  i estan disposats a pagar més de la mitjà general per més qualitat. El fet que frena o provoca que el target objectiu no compri amb tanta freqüència és per la salut. Per una altra banda, la freqüència amb la que prenen patates és setmanal (71%), contràriament a la diària (29%).

  1. MISSATGE

El principal missatge per tal de posicionar-se que transmet la submarca de Lay’s és de qualitat. La diferenciació és el seu punt fort enfront a les altres games de patates fregides. Descriuen a les patates com “finíssimes patates que després de pelar-se i tallar-se es fregeixen cuitosament”. Per tant, és un missatge que transmet exclusivitat; una patata única i de producció i sabor inigualable.

Te concordança amb el missatge de ”betcha can’t eat just one” (m’aposto alguna cosa a que no pots menjar-ne només una), ja que és una patata per assaborir i gaudir .

  1. MITJANS

Per tal de donar-se a conèixer i per tal de treure al mercat les patates Lay’s Gourmet, la marca va enviar notes de premsa als mitjans de comunicació informant de que enviaria 200.000 MAPUS a diferents restaurants de Barcelona i Madrid.

D’aquesta manera, permetria promocionar el producte d’una forma més directa i ràpida amb els clients. De la mateixa manera, seria una acció que transmetria l’exclusivitat de la que compte Lay’s Gourmet.

A més a més, és una bona opció per tal de dialogar amb el públic i generar contingut online on poder reforçar la imatge que volen transmetre: una alimentació sana i equilibrada que amb Lay’s Gourmet es pot aconseguir.

Per una altra part, han comptat amb la realització de spots retransmesos per televisió i penjats a Youtube. Un dels exemples és el spot “Haz que la Navidad brille Lay’s Gourmet”. Una campanya de Nadal on agrair i homenatjar a les persones que aconsegueixen que el Nadal sigui brillant. La marca va triar una història entre totes les que els seguidors i consumidors van enviar. (https://www.youtube.com/watch?v=g_DAg76nzEY). Un segon spot que van produir per Nadal, va comptar amb la imatge de Miguel Bosé.

També van tenir presència offline en convencions on donaven mostres de les patates Lay’s Gourmet als assistents. Per tal de realitzar aquesta acció de sampling, van escollir localitzacions adients i que concordants  amb el tipus de target i missatge que volen transmetre amb aquesta nova gama de productes. Per exemple, van estar presents en fires com el Saló Nàutic de Barcelona, al Caprabo de L’Illa (Centre Comercial de Diagonal, Barcelona), etc...

  1. SPOTS PUBLICITARIOS

Alguns dels spots reconeguts de Lays Gourmet és el anterior mencionat Haz que la Navidad brille de l’any 2014, on apareix la història d’un home que toca les campanes del poble per Nadal. (https://www.youtube.com/watch?v=g_DAg76nzEY)

Un segon anunci és l’anomenat Pija, realitzat per BBDO España i de l’any 2008. Apareix una dona en una festa que sembla ser de classe alta i comença a parlar amb un to de veu inadequat. (https://www.youtube.com/watch?v=Igldj684kqs)

El tercer spot que esmentem és el de Miguel Bosé, realitzat l’any 2014. Tot l’anunci és en blanc i negre i només apareix en color les patates Lay’s. Passan per sobre les patates a objectes recobren el color. Justament l’eslògan és Lays Gourmet, descubre su mágia. (https://www.youtube.com/watch?v=AQOBmhYuqiE)

  1. ESTACIONALITAT

La publicidad y promoción de Lays Gourmet se realiza casi intégramente en Navidad, con el insight de que son patatas mágicas y especiales. Y con ellas puedes redescobrir un mundo nuevo y especial.

En 2015 se alnzaron, justo para Navidad, la línia de Lay’s Gourmet Colors que definen como “una selección exclusiva y original de las tres patatas, llena de color y con el sabor exquisito de Lays Gourmet”. Estas patatas estan hechas sin colorantes artificiales. Son elles mismas las que tienen el propio color, ya que procedent de diferentes tipus de patatas.

http://www.academia.edu/14419289/PAPAS_LAYS_-_PLAN_DE_MARKETING

entradeta tv3 2016 spot nadal 2014

spt pija 2011

spot miguel bose

http://es.slideshare.net/SergiHernando/gourmet-andinas

eslògan més conegut de la marca “betcha can’t eat just one” (m’aposto algo a que no pots menjar-ne només una)

  • Agènci APEPSICO

POSICIONAMENT

MDD-- Asequible (48%)

PringlesDivertida

Vicente Vidal 100%española

Frit RavichCasera

Lay’sCalidad (38% dle mercat)

ESTRATÈGIA: diferenciació enfocada ja que és un mercat competitiu, es busca algo única y desconocido

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.3 Kb)   pdf (114.1 Kb)   docx (56.8 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com