ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum "el Gran Dictador"


Enviado por   •  20 de Noviembre de 2014  •  851 Palabras (4 Páginas)  •  172 Visitas

Página 1 de 4

EL GRAN DICTADOR

Biografia de Charles Chaplin:

Sir Charles Spencer Chaplin, KBE (Londres, 16 d'abril de 1889 - Corsier-sur-Vevey, 25 de desembre de 1977), conegut com a Charles Chaplin, Charlie Chaplin o encara més com a Charlot , va ser actor, compositor, productor i director de cinema. Està considerat com un dels millors mims i pallassos de la història del cinema. Actuava, dirigia, escrivia els guions, componia la música i produïa les seves pròpies pel•lícules. Chaplin fou una de les personalitats més creatives de l'època del cinema mut i va influir molt en altres actors. La seva vida artística va durar més de 65 anys, des dels escenaris victorians i els music hall britànics quan era un artista jove, fins gairebé la seva mort a l'edat de vuitanta-vuit anys. El seu principal personatge era Charlot (vagabund amb aires refinats de gentilhome). La seva vestimenta típica era una corbata estreta, unes sabates i uns pantalons balders, un barret fort i un bastó de bambú. La cara adornada amb un bigoti esquifit.

El gran dictador (The Great Dictator) (1940) va ser la primera pel•lícula completament sonora de Chaplin, filmada i distribuïda als Estats Units poc abans de la Segona Guerra Mundial. A la pel•lícula, Chaplin interpreta dos personatges: Adenoid Hynkel, el dictador de Tomania, explícitament inspirat en Adolf Hitler, i un barber jueu perseguit pels nazis. Després de la guerra, quan l'empresonament i extermini dels jueus eren coneguts, Chaplin va declarar que no hauria fet la pel•lícula si hagués sabut la gravetat dels fets. La pel•lícula va tenir dues nominacions a l'Oscar com a millor director i millor guió, però no va guanyar-ne cap.

Després d'aquesta pel•lícula, Chaplin va interrompre la seva activitat cinematogràfica durant uns set anys. Al 1942 va conèixer a Oona O'Neil, de disset anys d'edat, tercer i últim dels seus grans amors, que es va convertir en la seva esposa el 1946, i amb la qual va tenir vuit fills, tres nascuts als Estats Units i cinc a Suïssa.

RESUM DE LA PEL•LÍCULA

Un jove barber és ferit i internat en un hospital quan lluitava en una guerra pel seu país. Quan surt de l'hospital (molt tems després del final de la guerra), es troba amb un país completament diferent al que era. Els jueus són discriminats, la resta de gent els rebutja, i viuen en Ghettos.

Al cap d'uns dies, es baralla amb les forces d'assalt i és salvat per un coronel al qual en l'antiga guerra li havia salvat la vida.

Mentrestant el dictador Hynkel es proposava conquistar el mon lliure i sotmetre'l. Quan al coronel li ordenen que ataqui al Ghetto jueu, ell es nega i l'empresonen.

Quan tot l'exèrcit està

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com