ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Crítica Al Consejo De Administración De Pescanova


Enviado por   •  1 de Diciembre de 2014  •  221 Palabras (1 Páginas)  •  185 Visitas

Com a component de gran importància de la cadena de govern, el consell d’administració deu funcionar d’una manera determinada. Tot i que les recomanacions sobre el funcionament del Informe Conthe són voluntàries, el compliment d’aquestes pot marcar l’èxit o el fracàs d’una organització, com és el cas de Pescanova.

Pescanova no ha seguit algunes de les recomanacions recollides a l’informe Conthe. D’aquesta manera podem afirmar que no s’ha gestionat de manera correcta el consell d’administració d’aquesta empresa pesquera de gran tradició. Entre d’altres, destaquem que Pescanova no actua mitjançant apoderats generals i no es regula correctament el consell d’administració de consellers independents, a més, el nombre de consellers es inferior a un terç i per tant manquen de poder. També convé destacar la falta de comunicació, que és traduïda en la no recepció d’informació sobre la situació real de l’empresa, i com a conseqüència, l’empresa no es regulada d’una forma objectiva, detectant-se així un excés d’autoregulació.

Per concloure, l’exposat prèviament desencadena la situació actual de Pescanova. Fraus en la comptabilitat, mala gestió del comitè d’auditoria, falsejament de comptes, no transparència, una administració fraudulenta, una empresa massa controlada per un àmbit familiar i turbulent, etc... són conseqüència d’un dolent funcionament del consell d’administració donant pas a la complexa situació actual de concurs de creditors que travessa aquesta companyia gallega.

Alberto Manzano Maicas ©

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com