ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Nike


Enviado por   •  17 de Diciembre de 2014  •  Prácticas o problemas  •  972 Palabras (4 Páginas)  •  164 Visitas

Página 1 de 4

PREGUNTA 1

QUINA ÉS LA DIFERENCIACIÓ I EL POSICIONAMENT DE NIKE?

Les paraules “diferenciació i posicionament” fan referència el lloc que un producte ocupa en la ment dels consumidors i davant els productes de la competència.

Nike és una marca que es posiciona en el món de l’esport, una marca de roba i material esportiu. La diferenciació de Nike respecte la competència és que l’empresa que lidera Phil Knight sempre ha espirat ha fer els millors productes esportius de tots el temps. Ha estat sempre l’empresa capdavantera, innovadora, i exitosa de tots els temps. Tot això fa que es diferenciï d’una manera evident de la seva competència.

PREGUNTA 2

QUINS SÓN ELS OBJECTIUS QUANTITATIUS I QUALITATIUS QUE S’APRECÏEN EN LA CINTA?

Alguns dels objectius quantitatius que es planteja Nike i que és poden identificar en la cinta són:

- Aspiració a ser els millors ja que des dels inicis l’empresa s’ha proposat ser la millor en el món de les marques esportives.

- Creixement en quota de mercat ja que sempre s’ha preocupat i ha volgut donar-se a conèixer amb el major nombre de persones possible, fins i tot entre les persones que no practiquen esport.

- I+D molt potent ja que és una manera de protegir-se i diferenciar-se de la competència. Nike sempre ha donat molta importància a la Investigació i el Desenvolupament dels seus productes.

D’altra banda, alguns objectius qualitatius que l’empresa es planteja poden ser:

- Marca i posicionament ja que sempre ha volgut ser la millor marca de sabatilles i complements esportius. Nike ha utilitzat sempre una publicitat molt agressiva on anuncia que el que conta sempre és guanyar. A més, la marca sempre ha estat envoltada dels millors jugadors de tots els temps.

- Creació d’una moda ja que a poc a poc i encara que l’empresa no ho reconegui s’ha anat convertint no només en una empresa de material esportiu sinó també en una veritable industria de la moda (esportiva).

PREGUNTA 3

ENUMERA LES ESTRATÈGIES DE CREIXEMENT QUE S’APRECIEN EN LA CINTA DE NIKE.

- Invertir en publicitat, infraestructures i I+D

- Desenvolupar mercats internacionals

- Desenvolupament de nous productes (I+D)

PREGUNTA 4

QUIN TIPUS DE SOCIETAT ÉS NIKE I QUINS SÓN ELS ÒRGANS DE CONTROL QUE S’APRECIEN EN LA CINTA?

Nike és una societat anònima (S.A.). En quant els òrgans de control que s’aprecien en la cinta, podem observar com existeixen dos tipus d’accions: les accions A, que permeten escollir i votar el consell d’administració superior de l’empresa; i les accions B, que ha diferència de les A no permeten votar aquest tipus de decisions. Phil Knight posseeix la majoria d’accions A i per tant, n’és el president indiscutible.

L’empresa té una estructura vertical on els òrgans de direcció se situen a dalt de tot i els altres departaments per sota d’aquest nivell.

PREGUNTA 5

ENUMERA LES UNITATS DE LÍNIA O DEPARTAMENTS QUE MÉS DESTAQUEN EN LA CINTA DE NIKE.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com