ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Políticas públicas


Enviado por   •  3 de Enero de 2014  •  487 Palabras (2 Páginas)  •  163 Visitas

Página 1 de 2

A la tercera i segona pregunta, ja s’ha comentat una mica quines haurien de ser les polítiques d’actuació per tal de fer evolucionar l’economia espanyola. Però profunditzant una mica més, m’agradaria fer les aportacions següent respecte la quarta pregunta del debat:

Crec que tots els companys, hem arribat a la conclusió, mitjançant diversos recursos, que les polítiques públiques espanyoles no estan actuant de la manera més adient.

Fonamentalment s’ha de crear una estratègia de millora de la competitivitat de l’economia espanyola, basada en impulsar el foment de la inversió en I+D+i, capital humà i TIC, tant en el sector públic com en el privat, en vista de que aquests components, basats la producció i difusió del coneixement, són essencials en l’evolució de la productivitat del teixit econòmic, alhora que són els determinants de la competitivitat de l’economia espanyola. Les prioritats en línies generals d’inversió del govern en polítiques de coneixement han de ser orientades a:

- Actuacions públiques que donin suport a la investigació i desenvolupament tecnològic, acompanyats de la innovació (I+D+i). A la vegada que es s’augmentin les infraestructures tecnològiques per a poder desenvolupar els factors esmentats.

- Suport per al desenvolupament i innovació en el sector empresarial, la creació d’empreses basades en el sector de producció i aplicació de les TIC, per tal de millorar la seva competitivitat en el mercat econòmic.

- Actuacions de millora dels serveis i aplicacions digitals i tecnològiques a la societat informació, fomentant d’aquesta manera la informació i el coneixement. Es tracta de garantir l’accessibilitat a les noves tecnologies a tots els ciutadans, per combatre l’analfabetisme tecnològic de la societat espanyola.

Pel que fa les empreses i els sindicats destacaria que les seves línies d’actuació s’haurien de basar en:

- Utilització de les TIC per millorar els processos d’innovació, garantint eficàcia i rapidesa, davant de la lentitud característica actual.

- Polítiques de transparència del coneixement i difusió d’aquest de manera que arribi a la societat.

- Inversió en capital humà, ja que són les persones les que generen la innovació que condueix al creixement econòmic i augmenten la competitivitat.

- Estratègies empresarials basades en directrius de coneixement, és a dir: Invertir en els seus treballadors en la utilització de les TIC, per tal de millorar o definir les seves habilitats i competències, obtenint d’aquesta manera personal altament qualificat.

I respecte les universitats, no cal esmentar que és a partir de la docència i la recerca en les universitats que s’impulsa l’economia espanyola, i com el govern

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com