ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Respuesta de las preguntas de selectividad economia (catalán)


Enviado por   •  9 de Abril de 2020  •  Exámen  •  674 Palabras (3 Páginas)  •  293 Visitas

Página 1 de 3
  1. Justifiqueu la veracitat o falsedat de l’afirmació següent relacionada amb el compte de pèrdues i guanys: “El resultat abans d’impostos coincidirà amb el resultat d’explotació sempre que el resultat financer siga zero”.

Aquesta afirmació és vertadera, ja que el resultat abans d’impostos es trau de la suma del resultat d’explotació més el resultat financer. Per tant, si el resultat financer és 0, la suma dels dos sempre donarà el resultat d’explotació. Per exemple, si el resultat d’explotació és 50.000 y el financer es 0, el resultat abans d’impostos serà 50.000, perquè 50.000+0=50.000.

  1. Amb relació al balanç d’una empresa, indiqueu dues partides que formen part del patrimoni net i expliqueu-ne el contingut.  

Dins del balanç podem distingir l’actiu i el patrimoni net i el passiu, dintre del patrimoni net trobem els fons propis, els quals estan dividits en tres partides: el capital social, la reserva legal i el resultat de l’exercici.

El capital social és el valor del conjunt de béns que posseeix l'empresa i les aportacions realitzades pels socis, que podran ser dineràries o no dineràries.

La reserva legal és una espècie d'estalvi que l'empresa ha de guardar, de manera obligatòria. Consisteix en retenir part del benefici obtingut per l'empresa amb la finalitat d'augmentar el patrimoni de la mateixa, en aquest cas, per l'existència de normativa legal.

Per últim, el resultat de l’exercici és el producte que resulta del compte de pèrdues i guanys, és a dir, el benefici net que obté l’empresa un cop calculats el resultat d’explotació més el resultat financer restant els impostos.

  1. En relació amb el balanç d'una empresa, indique la principal diferència entre el passiu corrent i el passiu no corrent. Pose un exemple d'una partida per a cadascuna d'aquestes masses patrimonials.

El passiu està format principalment pel saldo pendent de pagament als proveïdors i creditors, els imports rebuts en préstec dels bancs i els imports pendents de pagament a organismes públics.

Aquest es divideix en dos parts, el passiu corrent i el no corrent. La principal diferència és que el passiu corrent està constituït per tot allò que dure menys d’un període empresarial, és a dir, a curt termini i per tant menys d’un any. Un exemple d’aquest passiu sería un deute amb hisenda o amb algun proveïdor.

En canvi, el passiu no corrent està constituït per tot allò que dure més d’un període empresarial, és a dir, a llarg termini i per tant més d’un any. Un exemple d’aquest passiu sería un deute amb entitats de crèdit.

  1. Diferencieu entre amortització anual i amortització acumulada i indiqueu en quin document comptable apareix cadascuna d’aquestes.

L’amortització és la comptabilització de la pèrdua de valor d’un bé al final de cada exercici econòmic. Podem diferenciar dues amortitzacions diferents, l’anual i l’acumulada.

L’amortització anual contabilitza el valor de l’element immobilitzat menys el valor residual  entre els anys de vida útil, és a dir, una regla de 3 per saber la amortització de només un any. Aquesta amortització es troba en el compte de pèrdues i guanys.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.3 Kb)   pdf (50.5 Kb)   docx (8.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com